Сікорський запропонував Шольцу передавати соцдопомогу для біженців безпосередньо Україні

23 жовтня 2024 р. 13:14

23 жовтня 2024 р. 13:14


Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський під час нещодавньої зустрічі з канцлером Німеччини Олафом Шольцом запропонував соціальну допомогу для українців у ФРН передавати безпосередньо Україні.

Про це Сікорський заявив в інтервʼю TVP Info, передає Укрінформ.

Глава польської дипломатії нагадав про два свої нещодавні візити до ФРН і зустріч із канцлером Шольцом.

«Я запропонував йому, що соціальні виплати, які отримують українські біженці , які можуть становити до €1200 на місяць, було би краще надавати безпосередньо Україні. Недобре, що є фінансовий стимул бути в Німеччині замість того, щоб чоловіки воювали на фронті, а жінки - відновлювали податкову базу», - зазначив Сікорський.

Говорячи про зустріч «чотирьох» (США, Німеччина, Велика Британія, Франція) у Берліні, на якій не було представника Польщі, міністр зауважив, що «ми не ядерна держава, ми не в G7 чи G20; ми присутні не в кожному форматі, і це нормально».

Він також прокоментував скасування згоди на функціонування генконсульства Росії у Познані. Зокрема, Сікорський не виключив: якщо диверсії з боку Росії триватимуть, то із Польщі може бути висланий посол РФ.

«Якби ми вислали посла, вони, звичайно, зробили б те саме. До цього ще не дійшло, але якщо диверсії продовжаться, то цього не можна виключати», - підкреслив польський міністр.

Як повідомляв Укрінформ, Польща відкликає згоду на функціонування генконсульства Росії у Познані через участь у підготовці диверсій як у РП, так і у країнах Європи. Російський персонал консульства буде визнано персонами нон грата.

Сікорський запропонував Шольцу передавати соцдопомогу для біженців безпосередньо Україні

Джерело: ukrinform.ua (Світ)