Росія не має підстав відповідати Польщі висланням дипломатів - Сікорський

23 жовтня 2024 р. 13:42

23 жовтня 2024 р. 13:42


Москва не має підстав відповідати Варшаві за закриття російського генконсульства у Познані такими ж діями, оскільки Польща, на відміну від Росії, не здійснює диверсій на території РФ.

Про це заявив у коментарі Polsat News глава МЗС Польщі Радослав Сікорський, передає Укрінформ із посиланням на PAP .

«Підстав для дій у відповідь (з боку Росії - ред.) немає, тому що ми не ведемо диверсійну діяльність у Росії, але знаючи іншу сторону - мабуть, так (здійснює диверсії – ред.)», - заявив Сікорський.

У середу Сікорський пояснив, що ухвалив рішення щодо російського консульства у Познані після консультацій з урядом.

«Рішення було моє, але воно також було узгоджено з Комітетом Ради міністрів із питань безпеки та обговорено на самій Раді міністрів. На практиці це означає, що генерального консульства Російської Федерації у Познані не буде, а дипломати мають виїхати (з Польщі – ред.)», – підкреслив глава польської дипломатії.

Як повідомлялося, Польща відкликає згоду на функціонування генконсульства Росії у Познані через участь у підготовці диверсій як у РП, так і у країнах Європи. Російський персонал консульства буде визнано небажаними особами у Польщі.

У МЗС Росії вже заявили, що Москва відповість Варшаві «болючими кроками у відповідь».

На території Росії функціонують посольство РП у Москві та генконсульства Польщі у Калінінграді, Санкт-Петербурзі та Іркутську.

Фото: PAP

Росія не має підстав відповідати Польщі висланням дипломатів - Сікорський

Джерело: ukrinform.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua