У США люди масово труяться бургерами McDonald's: понад 50 постраждалих, є загиблий

23 жовтня 2024 р. 14:24

23 жовтня 2024 р. 14:24


У Сполучених Штатах Америки зафіксовано спалах масового зараження кишковою інфекцією через бургери у популярній мережі ресторанів швидкого харчування McDonald's . Відомо про одного загиблого та близько 50 постраждалих людей.

Як повідомляє The Guardian, центри з контролю та профілактики захворювань США зареєстрували 49 випадків інфікування, пов’язаних з бургерами у McDonald's. Випадки інфікування були зафіксовані у 10 штатах.

До лікарень потрапили щонайменше 10 осіб. Більшість потерпілих запевняють, що їли гамбургери "Роял чизбургер" із McDonald's. Наразі компанія вилучила інгредієнти для цих гамбургерів. Вони не будуть доступні для покупки в деяких штатах. Основна кількість інцидентів з інфікуванням була зафіксована у штатах Колорадо та Небраска.

"McDonald's працює зі слідчими, щоб з'ясувати, який інгредієнт викликає у людей захворювання. Компанія припинила використання свіжої нарізаної цибулі та яловичих котлет у деяких штатах, поки триває розслідування" , — зазначає видання.

Симптоми кишкової інфекції описані, як сильні спазми в шлунку та діарея, а також блювота. Зазвичай хвороба себе проявляє через три-чотири дні після потрапляння бактерії кишкової палички в організм. Більшість людей одужують без лікування протягом п’яти-семи днів. Однак у деяких осіб можуть розвинутися серйозні проблеми з нирками. Люди з такими ускладненнями потребують госпіталізації.

Своєю чергою керівник постачання продукції McDonald's Сезар Піна заявив, що безпека є пріоритетом компанії. За його словами, причиною інфікування людей може бути подрібнена цибуля, яка була виготовлена одним постачальником. Усім місцевим ресторанам було наказано вилучити цей продукт зі свого меню, а компанія тимчасово припинила розповсюдження нарізаної цибулі у штатах, де були зафіксовані випадки інфікування.

"Компанія тимчасово знімає бургер "Роял чизбургер" з ресторанів у таких регіонах, як Колорадо, Канзас, Юта та Вайомінг, а також у деяких штатах Айдахо, Айова, Міссурі, Монтана, Небраска, Невада, Нью-Мексико та Оклахома" , — додає видання.

Водночас усі інші бургери з меню ресторану, включно з іншими продуктами з яловичини, а саме чизбургер, гамбургер, Біг Мак, Макдабл і подвійний чизбургер, залишаються в наявності.

За даними порталу tradingeconomics, цей інцидент вплинув на вартість акцій компанії McDonald's, які через спалах кишкової інфекції впали на сім відсотків.

На фото: падіння акції компанії McDonald's. Джерело: tradingeconomics

Нагадаємо, у липні видання Financial Times повідомляло, що McDonaldʼs вперше з 2020 року мав глобальні проблеми, пов'язані з падінням продажів . Споживачі по всьому світу незадоволені високою вартістю їхньої продукції. К вартальний дохід у 6,49 мільярда доларів практично не змінився порівняно з торішніми показниками, але чистий прибуток компанії знизився на 12% до 2,02 мільярдів.

Підписуйтеся на нас в , щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

У США люди масово труяться бургерами McDonald's: понад 50 постраждалих, є загиблий

Джерело: trueua.info (Світ)