Литва інвестує 10 млн євро у виробництво ракети-дрона "Паляниця"

23 жовтня 2024 р. 14:26

23 жовтня 2024 р. 14:26


Це фінансування здійснюватиметься за моделлю прямих інвестицій, аналогічною "данській моделі", що дасть змогу прискорити процес. Пише "Цензор.НЕТ".

Обговорення механізму фінансування відбулося під час зустрічі заступника міністра оборони України Сергія Боєва з його литовським колегою Монікою Королев'єне. Боєв підкреслив, що отримання можливостей для ураження ворожих цілей на великих відстанях є одним із пріоритетів України. Він закликав партнерів інвестувати в українське виробництво далекобійної зброї, зазначивши, що такі інвестиції дадуть змогу швидше досягти результатів.

Королев'єне підтвердила прихильність Литви до ефективної допомоги Україні, зазначивши, що інвестиції мають бути спрямовані на практичне застосування. Найближчим часом очікується візит литовського міністра оборони Лаурінаса Кащунаса в Україну.

Ракета-дрон "Паляниця" була вперше використана українськими військовими 24 серпня 2024 року, коли вона успішно вразила російські військові об'єкти. Президент Зеленський продемонстрував цей дрон наступного дня, підкреслюючи значущість вітчизняної зброї в поточних умовах.

Литва інвестує 10 млн євро у виробництво ракети-дрона "Паляниця"

Джерело: socportal.info (Світ)