Росіяни провалили другий контрнаступ у Курській області, — Братчук

23 жовтня 2024 р. 14:31

23 жовтня 2024 р. 14:31


Другий контрнаступ російських військ у Курській області провалився. Але вони готуються до чергових контратак. Зараз на цьому напрямку можна спостерігати певне затишшя та перегрупування ворожих військ. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ сьогодні, 23 жовтня, сказав речник Української добровольчої армії “Південь” Сергій Братчук.

“Ситуація на Курщині вирізняється тим, що немає чіткої лінії бойового зіткнення, триває маневрена війна, в якій діють різні, в тому числі малі, бронегрупи або піхотні групи. З одного боку, іноді це не дозволяє нам утримувати або контролювати певні локації, а, з іншого боку, є просування українських військ саме завдяки ось такій маневреній війні», — сказав Братчук.

Він вважає, що спроби контратакувати в Курській області не принесуть росіянам очікуваних результатів найближчим часом.

“Уже можна чітко заявити про те, що другий контрнаступ у росіян провалився. Чи буде третій? Звичайно буде. Вони до цього готуються. Певне затишшя і перегрупування військ, звісно ж, відбуваються. Але зусилля Сил оборони України на Курському фронті сьогодні дають упевненість у тому, що найближчим часом усі ці наступи російських військ до результату не приведуть”, — акцентував спікер.

Братчук також зазначив, що ситуація на фронті динамічна і постійно змінюється. Деякі населені пункти в буквальному сенсі можуть переходити з рук у руки.

“Локації можуть переходити з рук у руки, бути під контролем у ворогів або у Сил оборони України, ситуація динамічна, вона може змінюватися. Я думаю, що і погодні умови теж можуть втрутитися в перебіг бойових дій. Дуже складний рельєф місцевості [в Курській області], складним стає використання техніки, що уповільнює перебіг бойових дій”, — сказав спікер.

Однак маневрена війна приносить результат Силам оборони України, вважає Братчук.

“У Курській області є полонені, є знищені ресурси ворога. І ми не говоримо про те, що російський наступ як мінімум має належний успіх. Про це не говорять навіть російські медіа, а це теж показник”, — резюмував гість ефіру.

Раніше військовослужбовець ЗСУ Кирило Сазонов сказав, що Курська операція Збройних сил України поставила під величезні сумніви наратив Росії про те, що вона вже перемагає у війні проти України.

Росіяни провалили другий контрнаступ у Курській області, — Братчук

Джерело: uatv.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua