В угоді між Росією та КНДР є пункт про відправку північнокорейських солдатів до України - WSJ

23 жовтня 2024 р. 15:05

23 жовтня 2024 р. 15:05


Угода про військову співпрацю між Росією та Північною Кореєю містить пункт про відправлення солдатів із КНДР на війну в Україну.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Wall Street Journal .

За словами аналітиків, коли в червні Путін прилетів до Північної Кореї для опрацювання деталей угоди про військову співпрацю, Пхеньян був готовий запропонувати артилерійські снаряди в обмін на продовольство та пальне.

Проте, за словами колишнього офіцера російської розвідки, поінформованого про деталі угоди, документ врешті був доповнений секретним пунктом, який давав Північній Кореї дозвіл відправити першу хвилю - близько 1 000 північнокорейських солдатів - в Україну, щоб «навчитися з перших вуст, як вести війну на прикладі досвіду Росії».

Він додав, що на цей час більшість північнокорейських військ тримаються на безпечній відстані від лінії фронту, але їм показують, як росіяни справляються з матеріально-технічним забезпеченням і тактикою на передовій.

Фото: KCNA

Одночасно вони також отримують досвід щодо ведення бойових дій безпілотниками.

За словами аналітиків, війська Північної Кореї можуть виконувати різні ролі: технарів ракет, солдатів на передовій або навіть робітників, які допомагають з логістичним процесом.

Науковий співробітник американського аналітичного центру Rand Corp Бенджамін Р. Янг вважає, що Північна Корея наближається до російської сфери впливу, дотримуючись нещодавнього військового договору, підписаного між Путіним і Кім Чен Ином, чиї війська користуються шансом навчитися «діяти у війні на виснаження та знищувати противника артилерією».

Як повідомлялось, за даними начальника ГУР МОУ генерал-лейтенанта Кирила Буданова, військові КНДР уже найближчим часом можуть бути відправлені в Курську область.

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна має інформацію про підготовку двох бригад із військових КНДР по 6000 солдатів.

В угоді між Росією та КНДР є пункт про відправку північнокорейських солдатів до України - WSJ

Джерело: ukrinform.ua (Світ)