Українські військові проводять наступальні дії на Курщині — деталі від Снєгирьова

23 жовтня 2024 р. 15:25

23 жовтня 2024 р. 15:25


Українські військові в Курській області РФ проводять наступальні дії маневрового характеру. Про це сьогодні, 23 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив військово-політичний аналітик Дмитро Снєгирьов.

“Не тільки на північ від Суджі, слід зазначити, що, за даними самої російської сторони, українські Збройні сили успішно контратакують у районі населених пунктів Зелений шлях та Обухівка. Причому, за даними російської сторони, за останню добу відзначено різку активізацію та засобів ураження Сил оборони України. Йдеться про ствольно-реактивну артилерію, що свідчить про те, що, відповідно, ліміт боєприпасів, скажімо так, збільшено”, — сказав він.

Аналітик звернув увагу, що російські пабліки пишуть про перекидання Україною на Курський напрямок підрозділів спецпризначенців, які промацують слабкі місця оборони Російської Федерації.

“Тобто, йдеться не про активний характер оборони наших захисників, а саме про наступ на позиції збройних сил Російської Федерації в Курській області. Тобто йдеться про маневровий характер наступальних дій. Причому Сили оборони України в Курській області використовують тактику й організацію ефективних засідок на локаціях російських збройних сил. Є дані об’єктивного контролю, які підтверджують знищення двох тилових колон забезпечення збройних сил Російської Федерації: знищено бронетехніку та особовий склад”, — сказав Снєгирьов.

Раніше військовослужбовець ЗСУ Кирило Сазонов сказав, що Курська операція Збройних сил України поставила під величезні сумніви наратив Росії про те, що вона вже перемагає у війні проти України.

Українські військові проводять наступальні дії на Курщині — деталі від Снєгирьова

Джерело: uatv.ua (Світ)