У російських окупантів немає тактичних успіхів на Торецькому напрямку, — військово-політичний аналітик

23 жовтня 2024 р. 16:20

23 жовтня 2024 р. 16:20


У російських окупантів немає просування на Торецькому напрямку, яке б могло свідчити про їхні тактичні успіхи. Про це сьогодні, 23 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив військово-політичний аналітик Дмитро Снєгирьов.

“Щодо Торецького напрямку слід зазначити, що окупанти використовують тактику зміни основного напрямку удару. У такий спосіб намагаються розтягнути лінію фронту та заблокувати можливість Генштабу Збройних сил України в моменті передислокації оперативних резервів. Тобто, якщо раніше основний акцент був на Курахівському та Покровському напрямку, то тепер намагаються активізувати бойові дії на Торецькому напрямку. Але відповідь Генштабу Збройних сил більш ніж адекватна. Просування на Торецькому напрямку, значних просувань, я ще раз підкреслюю, які б свідчили про тактичні успіхи окупантів, на цей момент немає”, — сказав він.

Снєгирьов також прокоментував ситуацію в місті Часів Яр у Донецькій області. За даними аналітика, у росіян є певні тактичні просування в Жовтневому районі цього населеного пункту: бої йдуть у районі школи №17.

“На мій погляд, основне завдання окупантів — це флангове охоплення позицій Збройних сил України в Часом Яру. Тобто будуть повторювати досвід бойових дій у Вугледарі. Не штурм у лоб, а фактично створення умов оперативного оточення підрозділів Збройних сил України з метою подальшого витискання із займаних позицій. На цей час слід зазначити, що Сили оборони України контролюють близько 80% території населеного пункту”, — підкреслив він.

Нагадаємо, за минулу добу Сили оборони України ліквідували на фронті 1 460 російських окупантів , а також знищили десятки одиниць ворожої техніки.

У російських окупантів немає тактичних успіхів на Торецькому напрямку, — військово-політичний аналітик

Джерело: uatv.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua