Учасникам саміту БРІКС варто закликати Путіна припинити війну проти України, — Стано

23 жовтня 2024 р. 16:20

23 жовтня 2024 р. 16:20


Усім учасникам саміту БРІКС у Казані варто закликати Путіна припинити війну проти України. Про це сьогодні, 23 жовтня, під час брифінгу в Брюсселі, заявив представник зовнішньополітичної служби ЄС Петер Стано, повідомляє кореспондент телеканалу FREEДОМ у Європі.

Коментуючи участь у саміті представників країн, які мають тісні взаємовідносини з Євросоюзом або є кандидатами на вступ до нього, Стано наголосив, що від дій Путіна страждають усі учасники зустрічі в Казані, незалежно від ступеня їхніх двосторонніх відносин із ЄС.

“Путін очолює країну, яка веде незаконну агресію проти сусідньої країни. Так що Росія є країною, яка грубо порушує статут ООН, міжнародне право. І РФ під керівництвом Путіна займається діяльністю, яка має негативні глобальні наслідки. Окремі члени БРІКС або ті, хто запрошений на цей саміт у Казані, відчувають наслідки на собі. Наприклад, зростання цін на продукти харчування та енергоносії. Тому ми віримо, що всі учасники саміту в Казані скористаються цією подією, щоб вкотре закликати Путіна негайно припинити війну проти українського народу, дотримуватися та поважати принципи статуту ООН і міжнародного права”, — заявив представник зовнішньополітичної служби ЄС.

Нагадаємо, 16-й саміт БРІКС стартував 22 жовтня в Казані. Це перший саміт після масштабного розширення блоку, коли 1 січня 2024 року в об’єднання вступили Єгипет, Саудівська Аравія, ОАЕ, Ефіопія та Іран.

Учасникам саміту БРІКС варто закликати Путіна припинити війну проти України, — Стано

Джерело: uatv.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua