Путін готовий поставити на карту глобальну продовольчу безпеку, — Стармер про російські удари по торгових суднах в Україні

23 жовтня 2024 р. 16:47

23 жовтня 2024 р. 16:47


Атаки Росії по Чорному морю загрожують глобальній продовольчій безпеці. Про це заявив прем’єр-міністр Великої Британії Кір Стармер, повідомляє FREEДОМ з посиланням на Reuters .

Посилаючись на дані розвідки, глава британського уряду заявив, що в першій половині жовтня Росія завдала ударів по щонайменше чотирьох торгівельних суднах у Чорному морі. Стармер зазначив, що дедалі частіші напади з боку Москви на чорноморські порти на півдні України затримують постачання продовольства в країни глобального Півдня.

“Невибіркові удари Росії по портах у Чорному морі підкреслюють, що Путін готовий поставити на карту глобальну продовольчу безпеку у своїх спробах змусити Україну підкоритися. Путін завдає шкоди мільйонам людей в Африці, Азії та на Близькому Сході, намагаючись здобути перевагу у своїй варварській війні”, — заявив прем’єр-міністр Великої Британії Кір Стармер.

Нагадаємо, увечері 9 жовтня Росія завдала ракетного удару по портовій інфраструктурі Одеської області. Вісім людей загинули, 10 отримали поранення.

11 жовтня стало відомо про черговий російський удар по Одеській області. Тоді загинуло троє людей, ще 10 дістали поранення.

14 жовтня російські війська завдали удару балістичною ракетою по Одесі. Одна людина загинула, ще вісім отримали поранення.

Путін готовий поставити на карту глобальну продовольчу безпеку, — Стармер про російські удари по торгових суднах в Україні

Джерело: uatv.ua (Світ)