Операція ЗСУ в Курській області остаточно розвіяла міф про непереможність Росії, — Закаєв

23 жовтня 2024 р. 17:14

23 жовтня 2024 р. 17:14


Операція українських Збройних сил у Курській області остаточно розвіяла міф про непереможність Росії в очах усього світу і змінила настрої серед російського населення. Про це сьогодні, 23 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив голова Кабінету міністрів Чеченської Республіки Ічкерія за кордоном Ахмед Закаєв.

“Історія ще дасть оцінку подіям, які відбулися 6 серпня, коли Збройні сили України перетнули кордон Росії і увійшли на територію Курської області з метою створення там буферної зони. Ви пам’ятаєте події до: було легке розчарування щодо можливостей ЗСУ після контрнаступу 2023 року, яке породило не позитивні коментарі з боку західних політиків і громадськості”, — сказав він.

Однак, як він зазначив, операція українських сил у Курській області змінила хід подій і навіть вплинула на перебіг війни загалом.

“Для Росії, для російських громадян, русистів і для всього іншого світу події в Курську остаточно розвіяли міф про велику державу і непереможність Росії. Те, що Росія нібито перебуває під замком, і що, не дай Боже, хтось спробує вторгнутися або комусь заманеться увійти на її територію — це стане початком судного дня. Ми всі побачили, що нічого цього не сталося”, — наголосив Закаєв.

За його словами, очікувано, що настрої серед російського населення Курської області, яке було кинуто своєю армією, значно змінилися.

“Вони розуміють, що для Росії і російської армії подальше “звільнення” цієї території означатиме повне руйнування і масові вбивства. Усі роки правління Путіна вони спостерігали, що відбувається з тими, проти кого проводяться силові операції. Це означає, що збройні сили Росії повинні увійти в Курську область і взяти її під контроль, що буде супроводжуватися потужною силовою акцією, спрямованою на знищення і руйнування. Думаю, у жителів Курської області залишається занепокоєння і цілком виправдане”, — резюмував Ахмед Закаєв.

Нагадаємо , речник Української добровольчої армії “Південь” Сергій Братчук повідомив, що другий контрнаступ російських військ на Курщині провалився, проте вони готуються до нових атак. Наразі на цьому напрямку спостерігається затишшя і перегрупування ворожих сил.

Операція ЗСУ в Курській області остаточно розвіяла міф про непереможність Росії, — Закаєв

Джерело: uatv.ua (Світ)