У столиці Туреччини стався теракт біля компанії, яка модернізує F-16: є жертви та поранені

23 жовтня 2024 р. 18:24

23 жовтня 2024 р. 18:24


У середу, 23 жовтня, у столиці Туреччини Анкарі стався вибух та стрілянина перед будівлею аерокосмічної компанії Turkish Aerospace Industries Inc. Внаслідок терористичної атаки є загиблі та багато поранених.

Про це пише турецьке видання Aydinlik .

Зазначається, що перед обʼєктом компанії були чутні вибухи й постріли. Імовірно, нападники намагалися проникнути на об'єкт через КПП, проте зіткнулися зі співробітниками охорони, після чого пролунала стрілянина і звук вибуху. З міркувань безпеки особовий склад було відправлено в укриття. На місці інциденту працюють пожежники та медики.

За даними турецьких ЗМІ, загинуло щонайменше три особи, серед них — охоронці, які сиділи на КПП. Також заявляють про 14 постраждалих.

Міністр внутрішніх справ Туреччини Алі Ерлікай підтвердив, що внаслідок теракту є загиблі та поранені.

"На жаль, у нас є загиблі та поранені після теракту. Громадськість буде проінформована про розвиток подій. Просимо взяти до уваги заяви офіційних джерел", — написав він у соцмережі Х.

Відомо, що компанія Turkish Aerospace Industries Inc займається виробництвом безпілотників Anka, штурмових вертольотів T129 ATAK, супутників розвідки, а також модернізацією винищувачів F-16.

Нагадаємо, 16 жовтня на сході Туреччини стався землетрус магнітудою 6,1. Підземні поштовхи залягали на глибині у понад 10 кілометрів.

Підписуйтеся на нас в , щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

У столиці Туреччини стався теракт біля компанії, яка модернізує F-16: є жертви та поранені

Джерело: trueua.info (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua