"План перемоги це розширення війни": Орбан заявив, про загрозу "слов’янських військ" в Угорщині

23 жовтня 2024 р. 18:33

23 жовтня 2024 р. 18:33


Основні тези

  • Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан знову висловився проти Плану перемоги Володимира Зеленського, стверджуючи, що він призведе до розширення війни.
  • Орбан звинуватив Брюссель у втягуванні Євросоюзу у війну і висловив побоювання щодо можливого розміщення "слов’янських солдатів" в Угорщині.
  • Він підкреслив, що для збереження угорської свободи країна має уникати участі у війнах інших народів.

Орбан заявив, що План перемоги полягає у розширенні війни / Фото Getty Images

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан вкотре негативно висловився про План перемоги Володимира Зеленського. За його словами, суть цього документа нібито полягає у розширенні війни.

А він не хоче, аби через план в Угорщині "знову стояли слов’янські солдати зі сходу". Про це пише видання Magyar Nemzet з посиланням на його заяву у річницю угорської революції у парку в Мілленаріс в Будапешті.

Дивіться також Дії, які допоможуть вистояти: у ЗМІ повідомили, що Зеленський готує ще один план на час війни

Орбан знову розкритикував План перемоги

Глава угорського уряду вкотре заявив про "найбільшу загрозу світової війни" за останні 70 років. Віктор Орбан звинуватив Брюссель у "втягуванні всього Євросоюзу у війну", а після цього, як не дивно, розкритикував План перемоги Володимира Зеленського.

За його словами, суть Плану перемоги полягає у "розширенні війни".

План передбачає, що Україну мають запросити у НАТО і що війна буде перенесена на територію Росії. Згідно з ним, після перемоги на східному фронті Україна замість американців береться забезпечувати безпеку всієї Європи своєю зміцнілою армією. Тобто ми, угорці, одного дня можемо прокинутися із фактом, що в Угорщині знову дислокуються слов’янські солдати зі сходу. Ми цього не хочемо,
– сказав він.

Тож, як зазначив Орбан, "для угорської свободи можна зробити найбільше, не беручи участі у війнах інших народів". До слова, під час його виступу один із присутніх на церемонії намагався підбігти до прем'єра Угорщини. Відомо, що охорона зупинила чоловіка, і після короткої сутички забрала геть.

"План перемоги це розширення війни": Орбан заявив, про загрозу "слов’янських військ" в Угорщині

Джерело: 24tv.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua