У Євросоюзі відреагували на участь Сербії та Туреччини в саміті БРІКС

23 жовтня 2024 р. 19:02

23 жовтня 2024 р. 19:02


Дії країн-кандидатів на вступ до Європейського Союзу мають співвідноситися з політикою ЄС у сфері безпеки та оборони, якщо вони дійсно хочуть досягти прогресу на шляху інтеграції. Про це сьогодні, 23 жовтня, під час брифінгу в Брюсселі заявив представник зовнішньополітичної служби Європейського Союзу Петер Стано, коментуючи участь у саміті БРІКС у Казані представників Сербії та Туреччини — країн, які офіційно є кандидатами на вступ до ЄС, повідомляє кореспондент FREEДОМ в Європі.

Стано наголосив, що лідери будь-яких країн самі мають право вирішувати, в яких заходах їм брати участь і куди їздити, але членство в Європейському Союзі передбачає колективний підхід у діях у сфері безпеки.

“Передбачається, що всі країни в процесі вступу до ЄС будуть наближати свої дії до дій, позицій і рішень Європейського Союзу в галузі зовнішньої безпеки та оборонної політики. А коли справа доходить до Росії, то політика ЄС дуже зрозуміла: санкції, ізоляція, утримання від контактів, сприяння зусиллям з міжнародної ізоляції Путіна і чинення на нього тиску. Очікується, що всі країни-кандидати в ЄС утримуватимуться від контактів з Путіним, з Росією, і вони повинні відповідати позиціям і рішенням ЄС, якщо вони сподіваються на прогрес у своєму приєднанні до Європейського Союзу”, — заявив Петер Стано.

Нагадаємо, президент Сербії Александр Вучич заявив , що не приїде на саміт БРІКС до Росії. Водночас стало відомо, що Туреччина подала заявку на вступ до БРІКС.

У Євросоюзі відреагували на участь Сербії та Туреччини в саміті БРІКС

Джерело: uatv.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua