Польща пропонує Німеччині не платити біженцям з України допомогу

23 жовтня 2024 р. 19:20

23 жовтня 2024 р. 19:20


За його словами, це могло б сприяти поверненню українців на батьківщину для участі у відновленні економіки та військових діях. Сікорський зробив цю заяву в ефірі польського телеканалу TVP Info.

За інформацією міністра, українські біженці, які перебувають у Німеччині, отримують до 1 200 євро на місяць. Сікорський наголосив, що такі виплати створюють фінансовий стимул залишатися в Німеччині, замість того щоб чоловіки воювали на фронті, а жінки відновлювали податкову базу України.

Недобре, що є фінансовий стимул залишатися в Німеччині замість того, щоб повертатися на батьківщину, - пояснив Сікорський.

Нагадаємо, що під час дискусії на щорічній зустрічі YES у Києві Сікорський також запропонував передати Крим під мандат ООН для проведення чесного референдуму про його майбутній статус. На його думку, це могло б стати частиною тривалого процесу, який включав би перевірку законних жителів регіону.

Ми могли б передати Крим під мандат ООН із місією з підготовки референдуму і відкласти це на 20 років, - запропонував він.

Сікорський зазначив, що Крим має стратегічне значення для України і є важливим символом для Росії, особливо для президента Володимира Путіна. Він додав, що не бачить виходу із ситуації без демілітаризації півострова і вважає помилкою Заходу рішення не підтримувати бойові дії України в Криму 2014 року.

На момент публікації пропозицію Сікорського не було прокоментовано ні Офісом президента, ні МЗС України.

Польща пропонує Німеччині не платити біженцям з України допомогу

Джерело: socportal.info (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua