Німеччина викликала "на килим" посла КНДР через залучення північних корейців до війни в Україні

23 жовтня 2024 р. 20:47

23 жовтня 2024 р. 20:47


Основні тези

  • Німеччина викликала посла КНДР через інформацію про залучення північнокорейських військ до війни в Україні.
  • МЗС Німеччини наголошує, що підтримка Північною Кореєю російської агресії загрожує безпеці Європи та є порушенням міжнародного права.

МЗС Німеччини викликало посла КНДР через залучення північних корейців у війну в Україні

Міністерство закордонних справ Німеччини викликало "на килим" посла Північної Кореї. Це сталося на тлі інформації про залучення північнокорейських військ для війни проти України.

Про це МЗС Німеччини написали у дописі у соцмережі Х, раніше відомій як твітер. Наразі мовиться про відправлення приблизно 3 тисяч північнокорейських військ .

До теми Аналітики підтвердили присутність солдатів КНДР у Росії, Пхеньян цинічно все заперечує

МЗС Німеччини викликала на роз'яснення посла КНДР

У МЗС Німеччини наголосили, що підтримка Північною Кореєю російської агресивної війни також безпосередньо загрожує безпеці Німеччини та європейському мирному порядку.

Якщо повідомлення про північнокорейських солдатів в Україні правдиві та Північна Корея підтримує військами російську агресивну війну в Україні, це буде серйозним порушенням міжнародного права КНДР,
– зазначили в німецькому міністерстві.

Там зауважили, що на тлі цих даних Міністерство закордонних справ Німеччини 23 жовтня викликало тимчасового повіреного у справах Північної Кореї для роз'яснень.

До слова, глава ГУР МО Кирило Буданов в інтерв'ю журналістам розповідав, що 23 жовтня перші війська КНДР прибудуть до Курської області Росії. Вони будуть допомагати росіянам захищати Курську область від операції ЗСУ. Однак наразі кількість північнокорейських військових, яких перемістять в цей російський регіон, невідома.

Німеччина викликала "на килим" посла КНДР через залучення північних корейців до війни в Україні

Джерело: 24tv.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua