США ухвалили рішення надати Україні 20 млрд доларів, — Зеленський наприкінці 973-ї доби війни

23 жовтня 2024 р. 20:48

23 жовтня 2024 р. 20:48


Сполучені Штати Америки нададуть Україні 20 млрд дол., які забезпечені замороженими російськими активами. Про це сьогодні, 23 жовтня, наприкінці 973-ї доби повномасштабного вторгнення Росії повідомив президент України Володимир Зеленський у традиційному вечірньому зверненні, інформує FREEДОМ .

На початку звернення він розповів про нараду, яку провів з прем’єр-міністром Денисом Шмигалем щодо поточних питань і деяких невідкладних рішень, які потрібно ухвалити.

“Також була нарада із секретарем РНБО Олександром Литвиненком про контроль за виконанням рішень РНБО та підготовку деяких військових питань на наступну Ставку”, — сказав Зеленський.

Далі глава держави розповів про доповідь головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського про фронт та Курську операцію.

“Найбільше уваги — складним напрямкам на Донеччині, а також потребам наших воїнів, наших бойових бригад в оперативності постачання від партнерів. Оперативність завжди означає більший результат”, — заявив президент.

Також він відзначив українських воїнів, які захищають Україну на Покровському та Курахівському напрямках.

“Є зараз важлива новина зі Сполучених Штатів: Америка ухвалила рішення надати 20 млрд дол. Це кошти, які забезпечені замороженими російськими активами. Частина рішення G7 про 50 млрд дол. для України, для нашого захисту, для нашої стійкості. Це те, що справді підтримає нас. І важливо реалізувати це вже цього року”, — сказав Зеленський.

Наостанок він розповів про зустріч представниками українського громадянського суспільства.

США ухвалили рішення надати Україні 20 млрд доларів, — Зеленський наприкінці 973-ї доби війни

Джерело: uatv.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua