У Білорусі до 20 років засудили двох громадян України за підготовку до терактів

23 жовтня 2024 р. 22:06

23 жовтня 2024 р. 22:06


Основні тези

  • Білоруський суд засудив Сергія Кабарчука та його сина на 20 років за планування терактів.
  • Їх визнано винними у співпраці з диверсійно-розвідувальною групою, яка планувала теракти в Білорусі та Росії.
  • Кабарчука та його сина затримали в 2024 році з вибуховими пристроями, які вони намагалися перевезти через кордон з Україною.
  • Білоруські спецслужби стверджують, що організацію їх діяльності здійснила Служба безпеки України.

У Білорусі до 20 років засудили двох громадян України за підготовку до терактів

Білоруський суд виніс вирок громадянам України Сергію Кабарчуку та його сину. Їм призначили 20 років позбавлення волі за участь у диверсійно-розвідувальній групі, яка, за версією слідства, планувала теракти на території Білорусі та Росії.

Про це пише БелТа. Зазначається, що затримані співпрацювали зі слідством.

Дивіться також У Білорусі призначили дату президентських виборів

У Білорусі засудили двох громадян України

Батька і сина визнано винними за всіма інкримінованими їм статтями. Остаточно кожному з фігурантів призначено покарання у вигляді 20 років позбавлення волі з відбуванням у виправній колонії в умовах посиленого режиму, а також по 700 БВ штрафу,
– говориться у повідомленні.

Згідно з матеріалами справи, Сергія Кабарчука та його сина затримали в лютому 2024 року на півдні Білорусі, коли вони намагалися перетнути кордон з Україною. Їм інкримінують участь у "диверсійно-розвідувальній групі", до складу якої входили громадяни України та Білорусі.

Слідство стверджує, що у затриманих знайшли вибухові пристрої, які призначалися для вчинення терактів насамперед на території Росії та Білорусі, а закидання диверсійно-розвідувальної групи в Білорусь через кордон було організовано Службою безпеки України.

За версією білоруських спецслужб, Сергій Кабарчук, відомий під псевдонімом Батлер, раніше працював у Державній прикордонній службі України. Після звільнення він разом із синами Богданом і Павлом займався контрабандою. У білоруському КДБ вважають, що організацію "закидання диверсійної групи в Білорусь" здійснила Служба безпеки України, а вибухові пристрої були передані затриманим безпосередньо перед переходом кордону.

У Білорусі до 20 років засудили двох громадян України за підготовку до терактів

Джерело: 24tv.ua (Світ)