На Покровському та Курахівському напрямках у “м’ясних штурмах” російські окупанти зазнають великих втрат — карта війни за 23 жовтня (ВІДЕО)

23 жовтня 2024 р. 22:09

23 жовтня 2024 р. 22:09


Від початку доби сьогодні, 23 жовтня, на фронті зафіксовано 79 російських атак. Про це повідомили в Генеральному штабі ЗСУ. Найактивніше противник діє на Покровському та Курахівському напрямках, інформує FREEДОМ .

За даними Генерального штабу ЗСУ, найбільше спроб атакувати українські позиції російська армія здійснила на Покровському напрямку, де Сили оборони України відбили 24 штурми росіян, більш ніж половину з них — біля Селидового Донецької області. Крім того, 16 разів окупаційні війська без успіху намагалися просунутися і на Курахівському напрямку.

“Тактика російських окупантів змінилася. Подібний характер атак, а саме з використанням великої кількості бронетехніки, був зафіксований на Курахівському напрямку біля Максимільянівки. Одночасно росіяни залучили понад 30 одиниць техніки, причому 12 із них знищено, вісім — пошкоджено, решта відійшли на раніше займані позиції”, — повідомив військовий експерт Владислав Селезньов.

Українські воїни зазначають, що на Покровському напрямку росіяни активно застосовують піхоту і зазнають величезних втрат. У “м’ясних штурмах” тільки за добу на цьому напрямку російська армія втратила понад 300 солдатів.

Також бійці розповіли, що на Куп’янському напрямку російські окупанти отримали наказ за будь-яку ціну дійти до річки Оскіл. Українські воїни з’ясували, що противник підтягує резерви і кидає їх у так звані “м’ясні штурми”.

“Противник штурмує 24/7, кидає в бій броньовану техніку. Учора була чергова масована атака: армія РФ застосувала 17 одиниць техніки, але все втратила. У неї наказ вийти до річки Оскіл за будь-яку ціну. Щоб його виконати, вона підтягує на цей напрямок усе, що в неї є. У районі Кругляківки противник тисне в бік берега: там залізниця, до якої він не може дійти. Російські окупанти зазнають колосальних втрат, і рано чи пізно це дасть результат”, — заявив заступник командира батальйону ударних безпілотних авіакомплексів “Ахіллес” 92-ї окремої штурмової бригади ЗСУ Олесь Маляревич.

За інформацією Генерального штабу ЗСУ, втрати армії РФ в Україні зростають неухильно. Тільки за минулу добу на фронті українські військові ліквідували ще 1460 російських окупантів. Також, за даними Генштабу ЗСУ, Сили оборони знищили за добу ще дев’ять російських танків, 30 бойових бронемашин і 51 артилерійську систему. Крім того, окупанти втратили понад 80 безпілотників, а також понад сто десять одиниць автомобільної та спецтехніки.

На Покровському та Курахівському напрямках у “м’ясних штурмах” російські окупанти зазнають великих втрат — карта війни за 23 жовтня (ВІДЕО)

Джерело: uatv.ua (Світ)