Дві європейських країни викликали до своїх МЗС послів КНДР: причина

23 жовтня 2024 р. 22:45

23 жовтня 2024 р. 22:45


Австрія та Німеччина викликали очільників дипломатичних місій КНДР у цих країнах до своїх міністерств закордонних справ. Причиною стала інформація про солдатів з Північної Кореї , які прибули до Росії для участі у війні проти України.

Як повідомило на Х МЗС Німеччини, “підтримка загарбницької війни Росії також загрожує безпеці Німеччини та європейському правопорядку”.

Можливу підтримку КНДР агресивної війни Росії в Україні у відомстві назвали “порушенням міжнародного права”.

If the reports about #DPRK soldiers in #Ukraine are true and the DPRK is supporting Russia’s war of aggression in Ukraine with troops, this development would be extremely serious and a violation of international law. (1/2)

У свою чергу, МЗС Австрії повідомили, що викликали посла Північної Кореї “щоб висловити серйозну стурбованість повідомленнями про присутність зброї та військ КНДР у Росії”. У Відні такі дії Північної Кореї назвали “грубим порушенням міжнародного права” і наголосили, що вони  підривають безпеку в Європі та на Корейському півострові.

We summoned the Ambassador of #NorthKorea to express grave concerns about reports of the presence of DPRK weapons & troops in #Russia .

This military support in the war against #Ukraine is a blatant violation of int’l law and undermines security in Europe & the Korean peninsula.

Сьогодні Пентагон заявив, що має докази присутності військових Північної Кореї в Росії. Водночас, у американському Міноборони додали що поки не з’ясували,  що вони там роблять.

Про зростання участі Північної Кореї в російсько-українській війні розповіла Наталія Бутирська у статті "КНДР проти України: Путін вже в боргах перед Кім Чен Ином".

Дві європейських країни викликали до своїх МЗС послів КНДР: причина

Джерело: zn.ua (Світ)