Понад 50 дронів залучила Україна на навчаннях із країнами НАТО

23 жовтня 2024 р. 23:02

23 жовтня 2024 р. 23:02


Військово-морські сили України вперше взяли участь у найбільших навчаннях НАТО з використання безпілотних систем у морських операціях. Про це сьогодні, 23 жовтня, повідомили у пресслужбі Міністерства оборони України, інформує FREEДОМ .

Завдяки бойовій системі Delta українські військові змогли скоординувати роботу понад 50 підводних, морських, наземних і повітряних безпілотних апаратів. Крім того, вони успішно приєдналися до німецького роботизованого пса Robotics-L від Rheinmetall і координували його дії. Зазначимо, завдяки своїй мобільності такий робот може виконувати різні бойові завдання в складних умовах.

“Низка заходів НАТО за участю України цього року доводить, наскільки цінними є інноваційні розробки наших військових для західних партнерів. Спільні маневри з НАТО, як-от REPMUS 24, не лише сприяють обміну досвідом, а й підвищують рівень взаємодії між Україною та нашими партнерами. Участь ВМС України в цих масштабних навчаннях та їхній внесок є важливим кроком для подальшого розвитку та технологічного вдосконалення Сил оборони”, — зазначила заступниця міністра оборони Катерина Чорногоренко.

Понад 50 дронів залучила Україна на навчаннях із країнами НАТО

Джерело: uatv.ua (Світ)