Північна Корея відправила до Росії 1500 нових солдатів – ЗМІ

23 жовтня 2024 р. 23:40

23 жовтня 2024 р. 23:40


За оцінками США, щонайменше 3000 північнокорейських солдатів проходять підготовку на військових базах у східних частинах Росії, повідомляє офіційне джерело інформаційного агентства Reuters .

За словами чиновника, який розмовляв з Reuters анонімно, у жовтні північнокорейських солдатів перевезли на кораблі з північнокорейського регіону Вонсан до Владивостока на сході Росії.

За даними джерела, солдати, що прибули до Владивостока, в результаті були перевезені на кілька різних військових баз для навчання.

У середу Росія не визнала і не спростувала твердження про прибуття північнокорейських військ до Росії.

Прес-секретар МЗС Росії Марія Захарова заявила на прес-конференції, що слід поставити питання адміністрації Північної Кореї про пересування північнокорейських військ.

"Де вони [північнокорейські війська] знаходяться, розберіться з Пхеньяном", - сказала Захарова.

Раніше у середу військовий альянс НАТО підтвердив, що Північна Корея направила своїх солдатів до Росії. Міністр оборони США Ллойд Остін також підтвердив цю інформацію.

За оцінками південнокорейських спецслужб, із Північної Кореї до Росії було відправлено 1500 нових солдатів. Про це повідомив південнокорейський депутат Пак Сун Вон із парламентського комітету з розвідки країни.

Міністр оборони США Ллойд Остін також підтвердив факт прибуття північнокорейських військ до Росії. За повідомленням Washington Post, Остін заявив журналістам, що немає жодної визначеності щодо мети введення військ.

Південна Корея зараз оцінює загальну кількість північнокорейських солдатів у Росії  в 3000 осіб. До грудня очікується, що це число збільшиться до 10 тисяч.

Німеччина заявляє, що запросила посла Північної Кореї на інтерв'ю про підтримку Росії. На думку МЗС Німеччини, відправлення військ було б серйозним порушенням міжнародного права.

Раніше повідомлялося, що північнокорейських військових перемістили в Курську область.

Північна Корея відправила до Росії 1500 нових солдатів – ЗМІ

Джерело: zn.ua (Світ)