Британія і Німеччина уклали історичну оборонну угоду — що вона включає

24 жовтня 2024 р. 00:25

24 жовтня 2024 р. 00:25


Велика Британія та Німеччина підписали історичну угоду, яка передбачає посилення оборонного співробітництва в усіх сферах — це повітря, суходіл, море, космос і кіберпростір. Документ, зокрема, включає розробку нової далекобійної зброї. В угоді також є спільні зобов’язання щодо розвитку військових можливостей для України, інформує FREEДОМ ,

“У нас одні й ті самі загрози: війна в Україні, конфлікт на Близькому Сході, зростаюча російська агресія. У нас одні й ті самі цінності: демократія, свобода особистості, верховенство права. І в більш небезпечних реаліях союзники — наша стратегічна сила, і ми повинні робити більше спільно. Ми повинні скористатися цим величезним потенціалом, реагуючи на зростаючі загрози, щоб зміцнювати нашу колективну безпеку за допомогою НАТО”, — наголосив міністр оборони Британії Джон Хілі.

“Численні проєкти, передбачені нашим оборонним пактом, забезпечать нам, насамперед, більше безпеки в Європі. І водночас ця угода — чудова можливість для співпраці Великої Британії та Німеччини. Це добре, особливо в сьогоднішніх реаліях. Перед обличчям путінської політики поділу та відволікання уваги – ми пропонуємо дещо інше — солідарність і довіру. Разом із вами, Джоне, ми реалізуємо конкретні проєкти щодо подальшого поліпшення наших можливостей стримування та оборони”, — заявив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус.

Нагадаємо , Велика Британія надасть Україні військовий кредит на 2,94 мільярда доларів (2,26 мільярда фунтів стерлінгів). Наданий кредит буде погашатися коштом прибутку від іммобілізованих російських активів.

Британія і Німеччина уклали історичну оборонну угоду — що вона включає

Джерело: uatv.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua