Це катастрофа для Південної Кореї: чим росіяни "розраховуються" з КНДР за її військо

24 жовтня 2024 р. 01:12

24 жовтня 2024 р. 01:12


Основні тези

  • Росія залучає війська КНДР для компенсації нестачі особового складу, пропонуючи технології мініатюризації ядерних боєприпасів як оплату.
  • Це може становити загрозу для Південної Кореї, оскільки КНДР може отримати ядерне озброєння для своєї артилерії, що ускладнить оборону Південної Кореї.
  • Війська КНДР, що передаються Росії, проходять базовий військовий вишкіл і можуть стати російськими громадянами для участі в бойових діях.

Росіяни через нестачу особового складу почали використовувати на Курщині свої елітні підрозділи, що належать до ракетних військ стратегічного призначення і обслуговують компоненти "ядерної тріади". Також через дефіцит живої сили окупанти залучають війська КНДР.

Головний редактор Defense Express Олег Катков розповів 24 Каналу , чим саме Росія розплачуватиметься з Північною Корею за її військових. Також це наражатиме на небезпеку Південну Корею.

Не вистачає ресурсів

Росіяни змушені залучати до боїв в Курській області зведені підрозділи РВСП, які входять до ядерної тріади . Це ті самі війська, що експлуатують "Тополі", "Ярси", "Сармати".

Однак Росія і раніше так вчиняла, коли формувала аналогічні підрозділи зі штату повітряно-космічних сил – з технічного персоналу аеродромів, охоронної служби тощо.

Це звісно пов'язано з тим, що їм не вистачає штатних підрозділів збройних сил сухопутних військ для виконання всіх завдань. Ба більше, росіяни намагаються зібрати "гарматне м'ясо" по всьому світу, адже за них воюють найманці з багатьох африканських країн, Індії та інших держав,
– зауважив Катков.

Коли Пхеньян перекидає свої війська на війну в Україну, він фактично торгує "гарматним м'ясом". За даними ГУР, північнокорейські військові проходять лише базовий військовий вишкіл в Росії. При цьому війська, які КНДР передала росіянам , це представники сил спецпризначення – це найкращі, найбоєздатніші підрозділи армії КНДР.

Це означає, що північнокорейці отримають паспорти громадян Росії , стануть "якутами" чи "бурятами" і будуть воювати пліч-о-пліч з російськими підрозділами у Курській області і, можливо, на інших відтинках фронту.

"Також дуже важливий аспект, чим саме Росія буде розраховуватись з Північною Кореєю за те, що віддає їй своє військо. Наслідки цього світ, напевно, буде розгрібати найближче сторіччя, а може і два", – зазначив головний редактор Defense Express.

До теми На що Кім Чен Ин обміняв Путіну своїх солдатів: Буданов розкрив секрет диктаторів

Таких технологій ще не існує

Як повідомило ГУР, одним з елементів оплати з боку Москви північнокорейського "гарматного м'яса" може бути передача Пхеньяну технологій з мініатюризації ядерних боєприпасів для тактичного ядерного озброєння .

Цілком можливо, і це вже моє припущення, що йдеться про надання КНДР технології зі створення ядерних артилерійських боєприпасів калібру 152, 170 міліметрів під артилерійські системи, які є на озброєнні Північної Кореї,
– наголосив Катков.

Армія КНДР має велику кількість артилерійських систем, і додача до них ядерних боєприпасів, – це, на його думку, катастрофа для Південної Кореї .

Він нагадав, що 170-міліметрова гаубиця має дальність стрільби активно-реактивним снарядом 60 кілометрів. Це означає, що вона може влучати ядерними боєприпасами по Сеулу , не дуже наближаючись до переднього краю демілітаризованої зони.

Південна Корея вклала величезні ресурси в те, щоб перехоплювати балістичні ракети. А зараз може виникнути ситуація, коли їй доведеться полювати за артилерією . Проте КНДР має 8,5 тисяч великокаліберних стволів, які можуть вести артилерійський вогонь.

Неможливо провести таку контрбатарейну боротьбу, щоб перехопити артилерійські снаряди, адже таких технологій ще не існує,
– відзначив він.

Виконати завдання з відсунення артилерії КНДР від своїх міст Південна Корея також не зможе, тому що демілітаризована зона завширки 4 кілометри і є однією з найбільш замінованих в світі. Крім того, вона ще й укріплена з обох боків потужними фортифікаціями .

Враховуючи те, що КНДР може розпочати розповсюджувати цю технологію по всьому світу, наслідки цього людство буде дуже довго розгрібати,
– підкреслив Олег Катков.

Зазначимо, що за словами очільника ГУР Кирила Буданова, Росія "розраховується" за постачання війська з КНДР грошима та ноу-хау. Москва передає Пхеньяну, зокрема, технології для тактичної ядерної зброї малої потужності та систем запуску підводних ракет.

Це катастрофа для Південної Кореї: чим росіяни "розраховуються" з КНДР за її військо

Джерело: 24tv.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua