Чергове фіаско Росії: у МЗС прокоментували підсумкову декларацію саміту БРІКС

24 жовтня 2024 р. 02:01

24 жовтня 2024 р. 02:01


Про це повідомляє Міністерство закордонних справ України.

В опублікованій заяві зазначено, що члени БРІКС на зустрічі обмежилися лише нагадуванням про свої національні позиції та наголосили на відданості принципам Статуту ООН, мирному врегулюванню та дипломатичним методам. У МЗС України наголосили, що спроби Росії експортувати свої неоімперіалістичні погляди на зміну світового порядку виявилися невдалими.

Спроби Москви нав'язати альтернативну думку так званого 'Глобального Півдня' з питання російської агресії проти України зазнали чергового фіаско, - заявили у відомстві.

Також було наголошено, що більшість країн у світі залишаються на боці України, підтримуючи прагнення встановити стійкий мир на основі міжнародного права та Статуту ООН. У заяві ще раз наголошується, що Формула миру залишається єдиним шляхом до врегулювання конфлікту, і всі країни, які підтримують міжнародне право, закликають приєднатися до її реалізації.

Окремо було наголошено, що на саміті гостей пригощали традиційним чак-чаком прямо з лопати та запивали його чаєм.

Нагадаємо, що на 16-му щорічному саміті БРІКС у Казані, який зібрав представників 36 країн, включно з Китаєм, Індією, Південною Африкою та Іран, Росія активно прагне використати захід для просування своїх інтересів у контексті війни в Україні. Згідно з даними Інституту вивчення війни (ISW), Москва бачить у цьому саміті можливість зміцнити свої глобальні зв'язки з не західними країнами та продемонструвати зусилля щодо створення механізмів, які допоможуть їй у війні.

Росія намагається налагодити тіснішу співпрацю з тими країнами, які не підтримують західні санкції та не засуджують її агресію проти України.

Чергове фіаско Росії: у МЗС прокоментували підсумкову декларацію саміту БРІКС

Джерело: socportal.info (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua