Китай вивів у космос нову групу супутників дистанційного зондування

24 жовтня 2024 р. 07:04

24 жовтня 2024 р. 07:04


Китай у середу, 23 жовтня, успішно вивів у космос нову групу супутників дистанційного зондування Землі серії «Яогань» (Yaogan).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CGTN .

На навколоземну орбіту космічні апарати «Яогань-43 03» вивела ракета-носій «Чанчжен-2C» (Long March-2C), яка стартувала з космодрому Січан у південно-західній провінції Сичуань о 9:09 ранку за місцевим часом (4:09 за Києвом).

У повідомленні кількість супутників не вказується, але зазначається, що вони будуть використовуватись для випробувань нових технологій для низькоорбітальних угруповань. Також відомо, що космічні апарати сімейства Yaogan також використовуються для розвідки морських та наземних ресурсів, оцінки ефективності сільського господарства, запобігання природним катастрофам і ліквідації їхніх наслідків.

Західні фахівці не виключають подвійного призначення цих супутників і вважають, що вони можуть використовуватись як для потреб цивільних, так і військових. Зокрема, здійснювати в інтересах армії Китаю оптичну, радіолокаційну та електронну розвідку.

Сьогоднішня місія стала 542-м польотом рідкопаливних триступеневих ракет-носіїв серії Long March, здатних вивести на навколоземну орбіту до 1 тонни корисного вантажу.

Як повідомляв Укрінформ , американська компанія SpaceX завдяки своїй ракеті-носію Falcon 9 запустила у космос дві місії з супутниками Starlink на борту.

Китай вивів у космос нову групу супутників дистанційного зондування

Джерело: ukrinform.ua (Світ)