Понад 140 боєзіткнень відбулося на фронті за добу — найбільше атак РФ відбито на Покровському напрямку, — Генштаб ЗСУ

24 жовтня 2024 р. 09:20

24 жовтня 2024 р. 09:20


Ситуація на фронті залишається складною. Російська армія, використовуючи свою перевагу в живій силі та техніці, безупинно атакує українські позиції. Сили оборони стримують натиск російських окупантів і завдають ворогу значних втрат. Протягом минулої доби на фронті відбулося 148 бойових зіткнень. Про це сьогодні, 24 жовтня, повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України, інформує FREEДОМ .

Противник за минулу добу завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах одного ракетного удару, а також 89 авіаударів, скинувши 154 КАБи. Крім цього, ворог здійснив понад 4 000 обстрілів, з них 86 — із реактивних систем залпового вогню та залучив для ураження понад 1 500 дронів-камікадзе.

Авіація, ракетні війська і артилерія Сил оборони України впродовж доби уразили:

  • два ворожі пункти управління;
  • три райони зосередження особового складу, озброєння і військової техніки;
  • п’ять артилерійських систем росіян.

На Харківському напрямку ворог дев’ять разів штурмував позиції ЗСУ поблизу Вовчанська та Тихого.

На Куп’янському напрямку за добу загарбники провели дев’ять атак. Сили оборони відбивали штурмові дії біля Піщаного, Кругляківки, Степової Новоселівки, Лозової, Вишневого та Першотравневого.

На Лиманському напрямку ворог атакував 12 разів. Намагався вклинитися в оборону поблизу населених пунктів Греківка, Терни, Новомихайлівка, Торське та Серебрянка.

На Краматорському напрямку російські окупанти атакували п’ять разів у районі Ступочок, Білої Гори та Григорівки.

На Торецькому напрямку ворог здійснив шість атак у бік Торецька та Неліпівки.

На Покровському напрямку українські захисники зупинили 38 штурмових і наступальних дій агресора в районі Селидового, Новоторецька, Лисівки, Сухої Балки, Променя, Сухого Яру, Крутого Яру, Миролюбівки, Красного Яру та Михайлівки.  Найбільша концентрація ворожих атак — поблизу Селидового. Ворог активно використовував для ударів на напрямку бомбардувальну та штурмову авіацію.

На Курахівському напрямку Сили оборони відбили 34 атаки. Найактивніше росіяни намагалися просунутися вперед поблизу Катеринівки та Кремінної Балки. Крім того,  ворог атакував у бік Антонівки, Новодмитрівки, Новоселидівки, Костянтинівки, Зоряного, Гострого та Дальнього, активно застосовував авіацію.

На Времівському напрямку російські війська провели п’ять штурмів позицій ЗСУ в районі Богоявленки, Новоукраїнки та Золотої Ниви.

На Оріхівському напрямку Сили оборони відбили одну атаку ворога поблизу Новоданилівки.

Чотири рази росіяни безуспішно намагалися витіснити підрозділи Сил оборони із займаних позицій на Придніпровському напрямку.

Триває операція в Курській області. Авіація ворога продовжує рівняти з землею свої села та міста. За минулу добу російські літаки завдали 38 авіударів 55 КАБами по власній території.

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На кордоні з Чернігівською, Сумською та Харківською областями противник з території рф активно застосовує артилерію та авіацію по районах українських населених пунктів.

Сили оборони завдають російським окупаційним військам відчутних втрат в живій силі, техніці та активно підривають наступальний потенціал ворога у тилу.

Нагадаємо, за минулу добу Сили оборони ліквідували на фронті понад 1 200 російських окупантів , а також знищили дві реактивні системи залпового вогню, понад 100 дронів та майже 70 одиниць автотехніки.

Понад 140 боєзіткнень відбулося на фронті за добу — найбільше атак РФ відбито на Покровському напрямку, — Генштаб ЗСУ

Джерело: uatv.ua (Світ)