Росії гостро не вистачає систем ППО, доводиться розставляти пріоритети — подробиці від Матвєєва

24 жовтня 2024 р. 09:47

24 жовтня 2024 р. 09:47


Росії не вистачає систем протиповітряної оборони (ППО): надійно прикриті тільки об’єкти в Москві і навколо неї. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів військовий експерт Ян Матвєєв.

“Звичайно, досить сильно вони наростили ППО саме на шляху до Москви. І ось сама Москва та навколо Москви все прикрито досить надійно. Але не так давно ми бачили й атаки, скажімо, у південні регіони Росії, і там нічого не було прикрито, і дрони долітали й атакували. Хороший приклад — це аеродром у Майкопі, наприклад. Так, там не дуже багато було уражено, але досить точне попадання було якраз у склад із боєприпасами, нехай і не дуже великий. Ну ось, не так давно нафтобаза у Феодосії горіла, важливий нафтоналивний термінал. Тому я думаю, що систем ППО все ще не вистачає”, — сказав він.

Матвєєв розповів, що нещодавно аналітики встановили, що в РФ намагаються відновити старі системи С-300, але відбувається це не дуже швидко.

“А виробляти велику кількість нових систем ППО теж неможливо просто тому, що промисловість для цього не підготовлена. Це системи дуже дорогі, на них ніколи не було якогось масового замовлення — це не танки, не БМП, їх там сотнями штук, просто вони були непотрібні, тому і заводів під таке масове виробництво і немає. Їх поступово завжди робили, розраховуючи на те, що ось вони накопичаться та одні системи змінюють інші, а зараз їх потрібно дуже багато відразу, і об’єктів на території Росії просто величезна кількість, які треба захистити. Плюс ще треба відправляти щось на лінію фронту, тобто коли там знищуються комплекси ППО, потрібно їх терміново міняти, тому що якщо там їх не замінити, то наслідки також будуть дуже серйозні вже безпосередньо для армій”, — зазначив військовий експерт.

На думку Матвєєва, до самого кінця війни, яку Кремль розв’язав проти України, російська армія не зможе прикрити ППО всі свої об’єкти та буде зосереджуватися тільки на окремих пріоритетах.

“Зрозуміло, у них пріоритет зараз Кримський (Керченський) міст, резиденції Путіна, Москва та підльоти до Москви, деякі інфраструктурні об’єкти. Але не всі, як ми бачимо, що й склади залишаються без прикриття, і багато нафтобаз залишаються, і заводи, і так далі”, — сказав він.

Росії гостро не вистачає систем ППО, доводиться розставляти пріоритети — подробиці від Матвєєва

Джерело: uatv.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua