Міноборони Кореї: Кім Чен Ин продав свою армію для незаконної війни проти України

24 жовтня 2024 р. 11:06

24 жовтня 2024 р. 11:06


Міністр оборони Південної Кореї Кім Йон Хен заявив, що північнокорейські військові, направлені Пхеньяном на підтримку агресії Росії проти України, є найманцями, яких лідер КНДР Кім Чен Ин продав Москві для незаконної загарбницької війни.

Про це повідомляє Yonhap , передає Укрінформ.

«Коли війська відправляють виконувати місії за кордоном, вони зазвичай зберігають усі атрибути армії своєї країни, власне командування і з гордістю виконують завдання у своїй військовій формі та зі своїми знаками розрізнення і прапором», - сказав Кім.

Натомість, за його словами, північнокорейських військових маскують у російську уніформу та готують діяти під російським військовим командуванням, позбавивши їх командирів будь-яких оперативних повноважень.

«Їх можна вважати найманцями і гарматним м’ясом. Кім Чен Ин продав свою народну армію для незаконної агресивної війни», - заявив глава оборонного відомства Південної Кореї.

Exclusive - Newly obtained footage from Russia's Sergievsky Training Ground showing North Korean troops being outfitted in Russian gear in preparation for deployment to Ukraine. pic.twitter.com/01Z4jZIiOe

Як повідомляв Укрінформ, за оцінками розвідки США, Північна Корея переправила до Росії щонайменше три тисячі військових , які наразі проходять підготовку на російських полігонах на Далекому Сході.

Міноборони Кореї: Кім Чен Ин продав свою армію для незаконної війни проти України

Джерело: ukrinform.ua (Світ)