У Білорусі двох українців засудили до 20 років колонії за "агентську діяльність"

24 жовтня 2024 р. 11:48

24 жовтня 2024 р. 11:48


Їх звинувачують у плануванні терористичних актів на території Росії та Білорусі, а також в агентурній діяльності та злочинах, пов'язаних із вогнепальною зброєю. Пише "Цензор.НЕТ".

Згідно з інформацією державного агентства БЕЛТА, судове засідання відбулося в закритому форматі, і кожному із засуджених призначено штраф у розмірі 700 тисяч білоруських рублів.

Згідно з матеріалами справи, Кабарчукова затримали в лютому 2024 року на півдні Білорусі під час спроби перетину кордону з боку України у складі "диверсійно-розвідувальної групи". Слідство стверджувало, що у затриманих було знайдено вибухові пристрої, призначені для терактів. Сергій Кабарчук, на прізвисько "Батлер", раніше працював у Державній прикордонній службі України, а після звільнення нібито зайнявся контрабандою.

КДБ Білорусі заявляє, що організацію групи здійснила Служба безпеки України, проте СБУ не коментувала ці звинувачення.

Раніше видання "Флагшток" повідомляло, що Кабарчуки перебували під слідством в Україні з червня 2023 року за звинуваченнями в контрабанді наркотиків та їх незаконному виготовленні. В Україні їм загрожувало до 12 років позбавлення волі.

У Білорусі двох українців засудили до 20 років колонії за "агентську діяльність"

Джерело: socportal.info (Світ)