У Польщі затримали групу організаторів нелегальної міграції, серед них - українці

24 жовтня 2024 р. 12:41

24 жовтня 2024 р. 12:41


Операція, в якій брали участь близько 120 прикордонників, проходила на території Підляського прикордонного відділу. Повідомляє "Європейська правда".

Затриманих підозрюють в організації переправлення мігрантів із Росії та Білорусі до Західної Європи. Під час операції було проведено обшуки в 11 приміщеннях і десятку транспортних засобів. Правоохоронні органи вилучили засоби зв'язку, комп'ютери, документи і 80 000 злотих готівкою.

Серед затриманих виявилися громадяни України, Білорусі, Польщі та Росії. Їм висунуто звинувачення в організації незаконного перетину кордону, шістьох із них уже попередньо заарештовано. Група відповідальна за нелегальне перевезення щонайменше 600 мігрантів із білоруського кордону в Західну Європу.

Роль затриманих полягала в пошуку кур'єрів на території Польщі, які транспортували мігрантів від кордону з Білоруссю до кордону з Німеччиною. В одному з випадків громадянин Росії, який керував компанією з прокату автомобілів, вербував кур'єрів і надавав їм транспорт.

Від початку року польські прикордонники затримали 321 організатора нелегальної міграції, і до 66 із них суди вже застосували тимчасові арешти. У Підляському відділі Прикордонної служби працюють представники Агентства Європейського Союзу з питань співробітництва правоохоронних органів для боротьби з нелегальною міграцією.

У Польщі затримали групу організаторів нелегальної міграції, серед них - українці

Джерело: socportal.info (Світ)