США відновлюють аеродроми часів Другої світової війни (ВІДЕО)

24 жовтня 2024 р. 13:15

24 жовтня 2024 р. 13:15


США відновлюють аеродроми як у країні, так і за її межами. Так американські винищувачі зможуть здійснювати перельоти по Індо-Тихоокеанському регіону, не прив'язуючись до вже наявних баз. Наприклад, на острові Гуам, який є очевидною ціллю для китайських ракет. Про це йдеться у звіті Wall Street Journal.

Деякі з цих аеродромів відіграли важливу роль під час Другої світової війни. Серед них недавно відкритий Кемп-Девіс у Північній Кароліні.

Військовики також відновлюють базу на острові Тініан у Тихому океані. Саме звідси злітали американські бомбардувальники перед тим, як скинути атомні бомби на Японію.

Більшість Тініана вкрита джунглями. Протягом десятиліть острів не був затребуваний. Наразі військовики повертають його до життя.

В Індо-Тихоокеанському регіоні США провели сертифікацію аеродрому на острові Пелеліу, який також був спадщиною Другої світової.

На Філіппінах США модернізують авіабазу, щоб приймати американські літаки.

Вашингтон також перебудовує дві бази на півночі Австралії, пристосовуючи їх до бомбардувальників B-52. Він також будує аеродроми поблизу Тайваню.

Щобільше, Тайвань склав план постачання продовольства на час війни. Директива містить створення запасів рису та розроблення стратегії розподілу продуктів, якщо Китай оточить острів та заблокує зовнішні постачання.

Минулого тижня Пекін оточив Тайвань під час військових навчань.

КПК вважає Тайвань своєю територією, хоча ніколи ним не керувала.

Вашингтон уважно стежить за діями влади КНР, а ВМФ країни готується до можливої ​​війни з Китаєм через три роки – такі терміни встановив Пекін для потенційного вторгнення на Тайвань.

Сусіди Китаю також зміцнюють оборону. Філіппіни сподіваються придбати ракети середньої дальності. Японія оприлюднила план найбільшого в її історії оборонного бюджету. А Австралія має намір витратити понад чотири мільярди доларів на придбання у США ракет дальнього радіуса дії.

Про це дивіться в нашому випуску новин на Youtube:

Підписуйтесь на наш канал на Youtube

США відновлюють аеродроми часів Другої світової війни (ВІДЕО)

Джерело: www.epochtimes.com.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua