Не мине дарма: про наслідки атаки на нафтобазу в окупованій Феодосії для росіян розповів Плетенчук

24 жовтня 2024 р. 13:51

24 жовтня 2024 р. 13:51


Унаслідок атаки на нафтобазу в окупованій Феодосії було порушено паливну логістику росіян. Про це сьогодні, 24 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів речник Військово-морських сил України Дмитро Плетенчук.

“Насправді, це ніби така багатоскладова була конструкція. Перед тим, як базі стало погано, була обрізана логістика, яка дозволяла доставляти туди пальне у великому обсязі, тобто залізничний пором. Фактично, це був основний спосіб доставки, тому що міст навантажувати цистернами, так само як і бронетехнікою, росіяни не ризикують. Тобто два основні елементи — це доставка та зберігання. І обидва вони постраждали. Такі процеси мають досить велику інерцію. Звісно, не пройде це даром для місцевих АЗС, так само як і для забезпечення армії. Але окупанти, звісно ж, передусім перекриватимуть потреби своїх військ”, — розповів він.

Спікер зазначив, що у росіян є ще щонайменше одна база, залишається можливість доставляти паливо складнішим способом через Керченський міст.

“Під цим я маю на увазі автотранспортну логістику, тобто це автоцистерни, які можна гнати, в принципі. І була інформація про те, що кількість саме бензовозів збільшилася. І це в принципі повністю зрозуміло, логічно й зрозуміло. Тобто в цьому випадку може йтися про серйозне ускладнення логістики. Як це позначиться на місцевому населенні, окупованій території, я думаю, ми побачимо в недалекому майбутньому”, — сказав Плетенчук.

Він підкреслив, що для Сил оборони України об’єкт становив інтерес виключно як військовий об’єкт, елемент військової логістики.

Нагадаємо, нафтовий термінал у Феодосії був вражений вночі 7 жовтня.

Не мине дарма: про наслідки атаки на нафтобазу в окупованій Феодосії для росіян розповів Плетенчук

Джерело: uatv.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua