Росії не вдалося використати декларацію саміту БРІКС для виходу з міжнародної ізоляції, — Стано

24 жовтня 2024 р. 14:19

24 жовтня 2024 р. 14:19


Росії не вдалося маніпулювати декларацією саміту БРІКС, щоб використати її для виходу з міжнародної ізоляції в питанні агресії проти України. Про це сьогодні, 24 жовтня, під час брифінгу в Брюсселі заявив представник зовнішньополітичної служби Європейського Союзу Петер Стано, повідомляє кореспондент FREEДОМ в Європі.

У декларації є заклик до скасування односторонніх санкцій, які нібито порушують міжнародне право та права людини. На думку представника ЄС, цей заклик не стосується Європейського Союзу.

“Вони ніколи не застосовуються до людей, країн або організацій, які не порушують міжнародне право або права людини. Серед країн БРІКС є кілька країн, які підпадають під санкції ЄС з дуже вагомих та юридично обґрунтованих причин”, — пояснив Стано.

Загалом, на думку представника ЄС, декларація свідчить про те, що в питанні агресії проти України Росія залишається політично ізольованою.

“Коли справа доходить до загального результату саміту БРІКС, ми взяли до відома Казанську декларацію, і ми можемо тільки повторити, що весь саміт був спробою Путіна зловживати ротаційним головуванням у цій організації, щоб Росія спробувала уникнути або вийти з міжнародної ізоляції. Але коли ми дивимося на Казанську декларацію, то не було єдиної позиції щодо агресивної війни Росії проти України, яка триває, але було посилання на національні позиції окремих країн. Посилання на національні позиції окремих членів БРІКС у цій декларації показує, що спроба Росії отримати будь-яку підтримку у форматі БРІКС, знову провалилася. І це слугує ще одним доказом і ще одним прикладом міжнародної ізоляції Росії щодо її незаконної агресивної війни проти українського народу”, — заявив Стано.

Раніше Петер Стано заявив , що всім учасникам саміту БРІКС у Казані варто закликати Путіна припинити війну проти України.

Росії не вдалося використати декларацію саміту БРІКС для виходу з міжнародної ізоляції, — Стано

Джерело: uatv.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua