У РФ немає можливості приховано побудувати нові склади боєприпасів у тилу, — речник Військово-морських сил України

24 жовтня 2024 р. 14:47

24 жовтня 2024 р. 14:47


У Росії немає можливості приховано будувати нові склади боєприпасів у тилу. Про це сьогодні, 24 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів речник Військово-морських сил України Дмитро Плетенчук, коментуючи інформацію партизанського руху “АТЕШ” про будівництво такого об’єкта під Новоросійськом.

“Насправді, такі об’єкти, звісно, неможливо приховано побудувати, і там завжди досить об’ємні проєкти. Вони намагатимуться максимально розосередити, тобто роздрібнити ці склади на більш дрібні, що, звісно, підвищує відсоток виживання, тому що їх стає просто більше, а самі вони за обсягом стають меншими. Але це сильно ускладнює логістику, звісно ж, розтягує її, і якщо, наприклад, у районі ведення бойових дій ці склади польові, в принципі, є витратним матеріалом, і їх періодично знищують, то що далі від лінії фронту, то ці склади стають більшими”, — сказав він.

Речник зазначив, що росіяни роблять висновки після ударів дронами по складах у глибокому тилу.

“Не варто в цьому плані їх недооцінювати. Не варто забувати, що у них досі у складі збройних сил залишаються інженерні підрозділи, які займаються суто будівництвом, зокрема залізниць. І тому вони, в принципі, в досить короткі терміни, без проведення якихось додаткових процедур, можуть такі об’єкти зводити”, — сказав Плетенчук.

Він підкреслив, що в будь-якому разі військові склади противника становитимуть інтерес для Сил оборони України.

У РФ немає можливості приховано побудувати нові склади боєприпасів у тилу, — речник Військово-морських сил України

Джерело: uatv.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua