Обстріл балістикою: Ізраїль відклав удар у відповідь по Ірану - The Times

24 жовтня 2024 р. 15:08

24 жовтня 2024 р. 15:08


Ізраїль вирішив відтермінувати удар по Ірану у відповідь на масштабний ракетний обстріл 1 жовтня через витік інформації з Пентагону з нібито оцінкою планів ЦАХАЛу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Times з посиланням на власні джерела.

«Ізраїль відклав свою відплату за атаку балістичними ракетами з боку Ірану 1 жовтня після витоку інформації з Пентагону, яка нібито розкрила ізраїльські плани», - йдеться у повідомленні.

Згідно з даними видання, Ізраїль стурбований тим, що ці дані можуть допомогти Ірану зрозуміти «природу нападу», і тому ситуація потребує складання нового плану.

«Витік американських документів затримав атаку через необхідність змінити певні стратегії та компоненти», - сказало джерело у розвідці, обізнане з ізраїльськими планами.

«Відплата буде, але це займе більше часу, ніж передбачалося», - додало джерело.

Зазначається, що документ з розвідувальними даними був оприлюднений на проіранському Tелеграм-каналі ще минулої п'ятниці. У ньому нібито містилася оцінка від США ймовірної відповіді Ізраїлю , що була заснована на супутникових знімках та інших розвідувальних даних.

Як повідомляв Укрінформ, Армія оборони Ізраїлю повідомила , що Іран увечері 1 жовтня атакував Ізраїль балістичними ракетами.

Фото: Getty Images

Обстріл балістикою: Ізраїль відклав удар у відповідь по Ірану - The Times

Джерело: ukrinform.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua