Сеул відреагує на появу в Україні військових КНДР - президент Південної Кореї

24 жовтня 2024 р. 15:08

24 жовтня 2024 р. 15:08


Південна Корея «гнучко» реагуватиме на появу в Україні військових з КНДР, зокрема у питанні передачі зброї.

Про це під час спільної пресконференції в Сеулі з президентом Польщі Анджеєм Дудою заявив лідер Південній Кореї Юн Сук Йоль, передає Укрінформ із посиланням на Wpolsce.pl .

«Я повідомив пану президенту, що ми збільшимо підтримку народу України на основі ініціативи миру та солідарності, оголошеної нашим урядом рік тому, і ми будемо тісно співпрацювати з Польщею в цьому процесі», - сказав він.

Відповідаючи на запитання, чи його країна має намір відправляти свою зброю та військових в Україну, Юн Сук Йоль нагадав, що досі Південна Корея підтримувала Україну гуманітарно, але він зауважив, що "ситуація змінилася", оскільки Північна Корея тісно співпрацює з Росією.

"Ми майже впевнені, що Північна Корея відправляє спеціальні підрозділи до Росії. Якщо вони будуть на фронті в Україні, то нам доведеться реагувати залежно від дій Північної Кореї . У нас є правило, що ми нікому не передаємо зброю безпосереднього ураження. У цій справі нам доведеться розглянути більш гнучкий підхід до цього питання. Це залежатиме від того, які кроки зробить Північна Корея", – констатував президент Південної Кореї.

Під час конференції він підкреслив, що разом з президентом Дудою вони засуджують Північну Корею, зокрема, за нелегальну військову співпрацю з Росією. Юн Сук Йоль підкреслив, що розміщення військ КНДР у Росії порушує Хартію ООН і резолюцію Радбезу організації і є провокацією, яка загрожує безпеці не лише корейського півострова, але й Європи та усього світу.

Як передавало агентство, за словами керівника Головного управління розвідки Міноборони Кирила Буданова, Північна Корея відправляє Росії ракети та солдатів для війни проти України в обмін на технології для тактичної ядерної зброї.

Фото: Yonhap

Сеул відреагує на появу в Україні військових КНДР - президент Південної Кореї

Джерело: ukrinform.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua