Південна Корея і Польща зміцнюють оборонне співробітництво і засуджують відправлення військ КНДР до РФ

24 жовтня 2024 р. 17:02

24 жовтня 2024 р. 17:02


Південна Корея і Польща домовилися про зміцнення оборонного співробітництва. Про це лідери країн заявили під час спільної пресконференції, сьогодні, 24 жовтня. Як зазначив Анджей Дуда, наразі обговорюються деталі контракту з виробництва та постачання танків К2. Він також висловив побажання, щоб частина техніки випускалася в Польщі. Крім цього, лідери двох країн обговорили безпекові питання і засудили відправку військ Північної Кореї в Росію, повідомляє FREEДOM .

“Ситуація у сфері міжнародної безпеки сьогодні більш критична, ніж будь-коли. Ґрунтуючись на довірі, яка вже склалася, обидві наші країни створять регулярний консультативний орган для оборонних відомств і шукатимуть шляхи співробітництва, щоб сприяти взаємній безпеці та національній обороні”, — цитує заяву президента південної Кореї Юн Сок Йоля видання Reuters.

“Оборонну зброю, вироблену південнокорейськими компаніями для польської армії, я б хотів назвати “полонізацією” обладнання. І ми сподіваємося, що це виробництво буде, можливо частково, також перенесено до Польщі”, — зазначив президент Польщі Анджей Дуда.

Нагадаємо, президент Польщі Анджей Дуда сьогодні, 24 жовтня, зустрівся в Сеулі зі своїм колегою Юн Сок Йолем. У центрі переговорів — безпека Корейського півострова і глобальна безпека.

Чотириденний візит Дуди до Південної Кореї відбувається в особливому контексті: після того, як НАТО і США підтвердили, що Північна Корея направила кілька тисяч своїх військових до Росії для надання допомоги у війні проти України. А десять днів тому КНДР підірвала ділянки доріг, що ведуть до Південної Кореї.

Південна Корея і Польща зміцнюють оборонне співробітництво і засуджують відправлення військ КНДР до РФ

Джерело: uatv.ua (Світ)