Потужнішу за Storm Shadow і Taurus: Британія та Німеччина хочуть створити нову зброю

24 жовтня 2024 р. 17:14

24 жовтня 2024 р. 17:14


Основні тези

  • Велика Британія та Німеччина підписали угоду про спільну розробку нової високоточної зброї та безпілотників, що буде потужнішою за Storm Shadow і Taurus.
  • Угода також включає модернізацію німецьких гелікоптерів Sea King та використання німецькими літаками P-8 Poseidon британських баз для патрулювання.
  • Міністр оборони Британії підкреслив, що ця угода є важливим кроком для зміцнення європейської безпеки.

Британія та Німеччина створюють зброю

Велика Британія та Німеччина підписали оборонну угоду, що передбачає розробку нової високоточної зброї та безпілотників. Це змінить безпеку Європи та посилить оборонно-промисловий комплекс НАТО.

Про це розповідає 24 Канал з посиланням на Business Insider . До того ж така зброя стане потужнішою версією Storm Shadow або Taurus.

Яку високоточну зброю планують розробляти Німеччина з Великою Британією

Велика Британія та Німеччина уклали оборонну угоду, яка передбачає спільну розробку нової зброї "глибокого ураження" та безпілотників. Ця зброя буде ще потужнішою та точнішою за Storm Shadow і Taurus, повідомляє Business Insider.

Міністр оборони Британії Джон Хілі назвав угоду важливим кроком у зміцненні європейської безпеки. Крім того, сторони почнуть роботу над модернізацією німецьких гелікоптерів Sea King та дозволять літакам P-8 Poseidon ВМС Німеччини використовувати британські бази для патрулювання Північної Атлантики.

До слова, раніше голова МЗС Німеччини Анналена Бербок підтримала передачу Україні ракет Taurus, але заявила, що для цього потрібна єдність у коаліції.

У коаліції ж немає єдності щодо постачання ракет Taurus, тому це гальмує ухвалення рішення.

Увечері 23 жовтня росіяни повідомили про "масовану атаку" дронами по Криму. Також вибухи у Криму чули 17 жовтня. Тоді окупанти бідкалися про загрозу для їхнього Кримського мосту , а також "можливі пуски ракет Storm Shadow".

Потужнішу за Storm Shadow і Taurus: Британія та Німеччина хочуть створити нову зброю

Джерело: 24tv.ua (Світ)