Росія ратифікувала договір про співпрацю з КНДР: МЗС агресора дивує заявами

24 жовтня 2024 р. 18:08

24 жовтня 2024 р. 18:08


Основні тези

  • Державна дума Росії ратифікувала договір про стратегічне партнерство з КНДР, який передбачає взаємну військову допомогу.
  • Російське МЗС заявило, що договір не містить таємних пунктів і не спрямований проти третіх країн, але має знизити ризики ескалації на Корейському півострові.

Російська Державна дума / Getty Images, фото ілюстративне

Державна дума одноголосно ратифікувала договір із КНДР. В угоді мовиться про "всеосяжне стратегічне партнерство між Росією та Північною Кореєю". Пхеньян також має скоро ратифікувати документ.

Дивіться також "Перші пташки залетіли": наскільки важко росіянам буде взаємодіяти з військами КНДР

Про що йдеться в договорі між Росією та КНДР

Заступник глави МЗС Росії Андрій Руденко, представляючи договір у Держдумі, заявив, що в документі немає таємних пунктів, передає ТАРС. При цьому дипломат наголосив на "особливому значенні" статті 4, яка передбачає надання взаємної військової допомоги у разі нападу на одну з країн,
– ідеться в дописі журналістів.

Відповідно до статті 4, КНДР може відкрито розпочати війну на боці Росії і надати "військову та іншу допомогу всіма наявними у її розпорядженні засобами".

В МЗС Росії переконують, що угода не спрямована проти третіх країн. Але вона має "знищити ризики ескалації на Корейському півострові", які нібито створюють США.

Цікаво! КНДР може поплатитися за відправлення своїх військових – але покарає її не Захід, а Китай. Такий крок Північної Кореї може створити серйозні дипломатичні труднощі для Китаю, пишуть у The New York Times.

Росія ратифікувала договір про співпрацю з КНДР: МЗС агресора дивує заявами

Джерело: 24tv.ua (Світ)