США не хочуть, аби Ізраїль проводив затяжну кампанію у Лівані — Блінкен

24 жовтня 2024 р. 18:25

24 жовтня 2024 р. 18:25


Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що у Вашингтоні не хочуть, аби дії Ізраїлю у Лівані призвели до затяжної кампанії. Його заява пролунала за місяць після того, як Тель-Авів розпочав наступ проти угруповання "Хезболла", пише Reuters .

"Оскільки Ізраїль проводить операції з усунення загрози Ізраїлю та його народу вздовж кордону з Ліваном, ми чітко заявили, що це не може призвести і не повинно призвести до затяжної кампанії", — сказав Блінкен, виступаючи у Досі разом із прем’єром Катару.

Він також заявив, що очікує зустрічі учасників переговорів найближчими днями для обговорення угоди про припинення вогню у Секторі Гази. Блінкен сигналізує про відновлення спроб досягти угоди щодо конфлікту, який триває понад рік , зазначає агентство.

Держсекретар США вперше поїхав до регіону після того, як Ізраїль убив лідера ХАМАС Ях’ю Сінвара. США висловили сподівання, що його ліквідація дасть поштовх для припинення війни.

Нагадаємо, Ізраїль проводить наземну операцію у Лівані. Тель-Авів хоче очистити південну частину країни від бойовиків і позицій “Хезболли”, щоб відновити спокій на півночі Ізраїлю та дозволити жителям повернутися додому.

Про те, чи розпочнеться на Близькому Сході нова повномасштабна війна та чи об’єднають Київ і Тель-Авів зусилля, аби разом протистояти Ірану, розповів посол Ізраїлю в Україні Міхаель Бродський в інтервʼю " Ми діємо передусім в інтересах власної безпеки ".

США не хочуть, аби Ізраїль проводив затяжну кампанію у Лівані — Блінкен

Джерело: zn.ua (Світ)