Польща закриває консульство Росії в Познані: його співробітників оголошено персонами нон ґрата

24 жовтня 2024 р. 20:10

24 жовтня 2024 р. 20:10


Польща закриває російське консульство в Познані, його співробітників оголошено на території країни персонами нон ґрата. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський. Дипломат пояснив таке рішення тим, що Кремль готував диверсії в Польщі, інформує FREEДОМ .

За даними польської прокуратури, операція була ініційована офіційними структурами Росії і ними ж контролювалася.

“Росія веде гібридну війну. У Польщі виявлено спроби диверсій. Як міністр закордонних справ я зобов’язаний відреагувати рішуче. Першим кроком є закриття російського консульства в Познані. Ми не відступимо. Ми захищаємо Польщу, ми захищаємо поляків”, — із заяви Радослава Сікорського.

Крім того, раніше польські ЗМІ писали про те, що Кремль планував підпал у Вроцлаві на заводі з виробництва фарб.

Своєю чергою в Міністерстві закордонних справ Польщі допускають і можливу висилку посла Росії у відповідь на кремлівські диверсії. За словами Сікорського, Росія веде проти Польщі гібридну війну, яка передбачає поширення дезінформації, кібератаки на установи та компанії, незаконний перетин польського кордону і диверсійні акції по всій країні.

Польський міністр водночас висловив сподівання, що росіяни схаменуться, а реакція Польщі зупинить подальші акти гібридної війни.

Польща закриває консульство Росії в Познані: його співробітників оголошено персонами нон ґрата

Джерело: uatv.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua