Опозиція в сумі голосів може випередити правлячу партію в Грузії — результати соцопитування

24 жовтня 2024 р. 20:10

24 жовтня 2024 р. 20:10


У Грузії опозиція може суттєво випередити правлячу партію на майбутніх парламентських виборах. Про це свідчать результати соцопитування, яке провела компанія Edison Research, повідомляє FREEДОМ з посиланням на “ Эхо Кавказа “.

Якби голосування відбулося зараз, за “Грузинську мрію” віддали б голоси близько третини виборців. А опозиційні партії разом змогли б набрати більше ніж половину голосів. Загалом результати голосування виглядають так:

  • “Грузинська мрія” — 34%;
  • “Єдність” — 18%;
  • Коаліція за зміни” — 14%;
  • “Гахарія — За Грузію” — 11%;
  • “Сильна Грузія” — 10%.

Ще низка політсил не долає прохідний бар’єр у 5%.

Парламентські вибори у Грузії призначені на 26 жовтня. Їх називають історичними, оскільки виборці мають визначити політичний курс країни та зробити вибір між проросійським і проєвропейським майбутнім. Правляча партія “Грузинська мрія”, яка при владі вже 12 років демонструє помітне зближення з Москвою. А опозиція активно підтримує курс вступу до ЄС.

150 депутатів парламенту будуть обрані не за змішаною системою, як раніше, а за повністю пропорційною. Якщо жодній із партій не вдасться отримати більшість місць, потрібно буде формувати коаліційний уряд. Саме на такий сценарій сподіваються опозиційні сили. Вони звинувачують владу в тому, що ті ведуть країну до міжнародної ізоляції та обслуговують інтереси Росії.

Нагадаємо, у Тбілісі відбувся багатотисячний марш “Грузія обирає Євросоюз”.

Опозиція в сумі голосів може випередити правлячу партію в Грузії — результати соцопитування

Джерело: uatv.ua (Світ)