Прокурор МКС відкинув усі звинувачення у домаганнях до співробітниці

24 жовтня 2024 р. 20:29

24 жовтня 2024 р. 20:29


Прокурор Міжнародного кримінального суду (МКС) Карім Хан відкинув усі звинувачення щодо його неправомірної поведінки – начебто домагань до співробітниці свого офісу.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі із посиланням на заяву Хана.

“Немає жодної правди у припущеннях про таку неправомірну поведінку. Я працював у різних сферах протягом 30 років, і ніхто ніколи не подавав проти мене подібних скарг”, - наголосив він.

Він також зазначив, що незалежний наглядовий механізм МКС є органом, який здійснює нагляд за будь-якими справами.

“Якщо мене колись попросять про це, я готовий надати будь-яку необхідну інформацію. Я підтримую будь-яку жертву переслідувань або жорстокого поводження і завжди закликаю всіх постраждалих не мовчати та виступати з такими свідченнями, де б вони не відбувалися. Якщо є будь-які повідомлення такого роду, то дуже важливо, щоб вони були ретельно вислухані, вивчені та піддані належній обробці. Використання справедливої процедури є особливо важливим у контексті, в якому нині працює МКС, щоб захистити права всіх осіб”, - сказав Хан.

Він також зазначив, що “це момент, коли я і Міжнародний кримінальний суд (МКС) зазнаємо широкого спектра атак і погроз. Ніколи ще не було так важливо, щоб МКС, включаючи мене як прокурора, міг зосередитися на своїй роботі, щоб відновити справедливість для жертв міжнародних злочинів, і продемонструвати своїми діями, що всі життя заслуговують на захист міжнародного права. Я продовжуватиму докладати всіх зусиль, щоб виконати цей мандат, незалежно від того, які дії будуть вжиті щодо мене”.

Варто зазначити, що Асамблея держав-учасниць Римського статуту МКС отримала повідомлення про начебто неправомірну поведінку прокурора Суду Каріма Хана стосовно співробітниці його офісу. Було розпочато внутрішню перевірку на основі незалежного наглядового механізму (IOM).

Голова Асамблеї держав-учасниць Римського статуту МКС наголосив, що суд дотримується політики нульової толерантності до забороненої поведінки й дуже серйозно сприймає будь-які подібні повідомлення. Він додав, що залишається на зв'язку з усіма зацікавленими сторонами, щоб гарантувати, що права кожного захищені, і попросив поважати право на приватне життя всіх залучених осіб.

Як повідомлялося, про звинувачення на адресу прокурора МКС через начебто домагання стало відомо наприкінці минулого тижня з публікації британського таблоїда Daily Mail .

Джерела видання кажуть, що жінка-посадовець у суді розповіла про начебто неналежну поведінку Хана своєму колезі, який, своєю чергою, повідомив про це вище керівництво.

Daily Mail пише, що ймовірну жертву опитали, але вона вирішила не подавати офіційну скаргу.

Фото: Ірина Драбок, Укрінформ

Прокурор МКС відкинув усі звинувачення у домаганнях до співробітниці

Джерело: ukrinform.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua