Росіяни скаржаться, що їм не вистачає снарядів 122-го калібру, — Селезньов про удари по РФ

24 жовтня 2024 р. 21:03

24 жовтня 2024 р. 21:03


ЗСУ за останні кілька тижнів зробили дуже багато зниження оборонно-промислового потенціалу Росії. Удари по трьох арсеналах Головного ракетно-артилерійського управління Міноборони РФ та польового складу на Кубані вже дають відчутний ефект. Про це сьогодні, 24 жовтня, в ефірі FREEДОМ розповів військовий експерт Владислав Селезньов.

“Власне, знищення кількох десятків тисяч тонн артилерійських боєприпасів уже дають свої результати. Росіяни скаржаться, що їм не вистачає снарядів ходового калібру, переважно 122-го і насамперед ті підрозділи російської армії, які залучені на території Курської області. Сталося це тому, що багато тисяч тонн боєприпасів такого типу було знищено на місцях їхнього базування”, — зауважив він.

Селезньов звернув увагу, що поки західні партнери України думають, як покращити систему санкційної політики щодо Російської Федерації, Сили оборони працюють безпосередньо щодо фізичної ліквідації військових об’єктів.

“Так, безперечно, російська оборонна промисловість працює, виробляючи нові партії артилерійських боєприпасів ходових калібрів. Так, російській армії постачають ті самі снаряди й уряд із Тегерана, і уряд із Пхеньяну, але охочі подолати та досягти певної мети цей маршрут долають. Так само і наші Сили оборони, використовуючи ту номенклатуру сил і засобів, яка їм доступна від національних виробників, завдають дуже болючих ударів, знищуючи ворожу військову інфраструктуру, ворожі військові об’єкти, а також інфраструктуру російської генерації, яка залучена в рамках посилення бойових можливостей російської окупаційної армії”, — сказав військовий експерт.

Нагадаємо, спікер Військово-морських сил України Дмитро Плетенчук повідомив , що Росія не має можливості потай будувати нові склади боєприпасів у тилу.

Росіяни скаржаться, що їм не вистачає снарядів 122-го калібру, — Селезньов про удари по РФ

Джерело: uatv.ua (Світ)