У Росії мігрантів використовують для виплеску накопиченої суспільної ненависті, — Курносова

24 жовтня 2024 р. 21:03

24 жовтня 2024 р. 21:03


Одним із природних каналів для виплеску суспільної ненависті в Росії є мігранти. У цьому контексті російський режим перебуває в суперечливій ситуації: з одного боку, праця мігрантів приносить вигоду, а з іншого — влада продовжує посилювати міграційну політику. Про це сьогодні, 24 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповіла політичний аналітик, головний редактор порталу After empire Ольга Курносова.

“Чому мігрантів активно використовують? Просто тому, що праця мігрантів дешевша. У цьому сенсі їх використовувати вигідно, оскільки росіяни на таких умовах працювати не будуть. Це занадто низька заробітна плата, занадто важкі умови праці тощо. При цьому наявність мігрантів створює і корупційні можливості для імміграційної служби та поліції, які на цьому постійно отримують хабарі”, — сказала вона.

Одночасно в Росії наростає кількість кримінальних переслідувань і депортацій мігрантів. За словами Курносової, це пов’язано з тим, що російський режим шукає способи виплеснути суспільну ненависть.

“Ненависть, яка розпалюється в Росії, особливо посилилася після початку повномасштабного вторгнення і якимось чином має бути каналізована. З одного боку, вона спрямована проти українців, але з іншого боку, ще один природний канал для каналізації цієї ненависті — мігранти. У цьому сенсі державна влада стоїть на такій розтяжці: з одного боку, це вигідно, а з іншого — є якісь піар-політичні вигоди від посилення міграційної політики”, — пояснила Ольга Курносова.

Нагадаємо, п’ять нових законопроєктів, що посилюють покарання за незаконну міграцію, внесли на розгляд до Держдуми Росії. Автори пропонують вважати організацію нелегальної міграції особливо тяжким злочином і підвищити відповідальність за підробку документів і фіктивну реєстрацію іноземців.

У Росії мігрантів використовують для виплеску накопиченої суспільної ненависті, — Курносова

Джерело: uatv.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua