Путін прокоментував присутність військ Північної Кореї у Росії

24 жовтня 2024 р. 21:09

24 жовтня 2024 р. 21:09


Договір було підписано влітку 2024 року в Пхеньяні, він спрямований на посилення співпраці між Росією і КНДР. Путін підтвердив, що в рамках цієї угоди Росія і Північна Корея зобов'язані допомагати одна одній у разі агресії. На запитання про можливу ескалацію конфлікту за участю північнокорейських військових, він зазначив, що дії Росії "не призвели до ескалації", звинувативши Захід у підтримці України.

З'явилися повідомлення про підготовку північнокорейських військових для участі в бойових діях на боці Росії. За даними української розвідки, Північна Корея готує дві бригади, що налічують 6 тисяч осіб, які можуть бути використані для підтримки російських військ. Це підтверджується відео, на якому показані солдати КНДР на російських полігонах.

Однак Північна Корея спростувала ці звинувачення. Представник КНДР в ООН заявив, що повідомлення про направлення військ до Росії є "безпідставними чутками", метою яких є підрив стосунків між Пхеньяном і Москвою. У відповідь на численні заяви про можливу участь КНДР у війні на боці Росії, північнокорейська сторона вважала за краще утриматися від коментарів.

Тим часом глава української розвідки Буданов повідомляє , що КНДР планує спрямувати свої війська в Росію, що може значно вплинути на перебіг війни.

Президент України Володимир Зеленський повідомив , що Росія формує підрозділи з північнокорейських військових для участі у війні на території України. За даними української розвідки, йдеться про підготовку двох бригад, чисельність кожної з яких може становити до 6 тисяч осіб.

Цю інформацію Зеленський отримав від головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, який детально поінформував президента про поточну ситуацію на фронті. Зеленський наголосив, що залучення іноземних військових, зокрема з Північної Кореї, свідчить, що Росія намагається посилити свої позиції на полі бою за допомогою підтримки з боку інших авторитарних режимів.

Президент також зазначив, що Україна знає, як відповісти на цей виклик, і продовжить працювати з міжнародними партнерами для протистояння агресії.

Путін прокоментував присутність військ Північної Кореї у Росії

Джерело: socportal.info (Світ)