Ситуація має загрозливий характер, — військовий експерт про бої в Селідовому

24 жовтня 2024 р. 21:29

24 жовтня 2024 р. 21:29


Темпи просування російської армії в Селидове Донецької області не настільки великі та масштабні, проте тенденції досить загрозливі. Про це сьогодні, 24 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДОМ сказав військовий експерт Владислав Селезньов.

За його словами, східна частина Селідова перебуває під контролем російських окупантів.

“На півдні цього населеного пункту, а також у центральній висотній забудові вже відбуваються бойові дії, під контролем української армії частково північна частина та центр Селідове. Ситуація має досить загрозливий характер. І, в принципі, головна загроза для нашого гарнізону в Селідовому це навіть не те що противник буквально в лоб штурмує наші оборонні рубежі та позиції, стираючи, сточуючи свої штурмові сили та засоби, а те, що він намагається оточити наш гарнізон. Така загроза є”, — звернув увагу Селезньов.

Він повідомив, що всі маршрути, які ведуть до Селідова, знаходяться під вогневим контролем російської армії.

“Відповідно проводити евакуацію наших поранених, постачати всі необхідні ресурси для наших воїнів, що діють на території Селидового, вкрай складно. Якщо такі тенденції будуть і надалі, то, швидше за все, ми побачимо маневрену оборону у виконанні українських Сил Оборони. Адже очевидно, коли ми стоїмо перед вибором, що важливіше: квадратний кілометр української землі або життя та здоров’я наших воїнів, відповідь на це питання очевидна. Поки що можна констатувати, що ситуація там вкрай складна”, — розповів військовий експерт.

Селезньов додав, що російські окупанти застосовують усі сили та засоби, що є у них, активно використовують авіацію та артилерію для завдання ударів по українських військовослужбовцях.

Нагадаємо, російські військові вбили чотирьох військовослужбовців Нацгвардії України у районі Селидове Донецької області.

Ситуація має загрозливий характер, — військовий експерт про бої в Селідовому

Джерело: uatv.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua