Президент України представив план перемоги членам Конгресу місцевих та регіональних влад — ключові заяви

24 жовтня 2024 р. 21:55

24 жовтня 2024 р. 21:55


Перемогти у війні можемо тільки в єдності й тільки разом. Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час виступу на розширеному засіданні президії Конгресу місцевих і регіональних влад, де представив план перемоги. У засіданні взяли участь близько 400 представників місцевої та регіональної влади, посли країн “Великої сімки” (G7) та Європейського Союзу в Україні, повідомляє FREEДОМ із посиланням на пресслужбу глави держави.

“Наші люди — мільйони українців — роблять усе можливе, щоб держава вистояла у війні передусім і щоб українське суспільство було захищене від російських ударів. Але є речі, які можуть забезпечити тільки наші партнери. І саме це вказано в нашому плані перемоги”, — сказав глава держави.

Зеленський повідомив, що Кабінет Міністрів, Верховна Рада та Офіс президента України вже працюють із ключовими країнами, здатними реалізувати пункти плану перемоги. Він зазначив, що важливо залучити до цієї роботи й громади.

“Ми завжди працюємо з нашими партнерами на всіх рівнях – на найвищому й на рівні кожного серця, яке з Україною та справді хоче для нас миру, хоче для нас справедливості. ​З лідерами працюємо. Уряди та парламенти — це вже теж є. ​​Я прошу вас розпочати цю роботу, шановні наші громади, на рівні ваших зв’язків із регіонами інших держав, із громадами в країнах-партнерах”, — наголосив президент.

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак вважає, що саме план перемоги може стати базою для консолідації не тільки українського суспільства, а й союзників України.

“Його треба просувати ще більше. Зокрема, на місцевому рівні. Треба включати його у всі взаємодії наших регіонів і міст із містами, штатами, землями, провінціями та воєводствами країн-партнерів. Співпраця на цих рівнях має бути всеосяжною та динамічною. Хай люди говорять до людей”, — зазначив Єрмак.

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук наголосив, що поширення інформації про план перемоги вже є невіддільною частиною всіх міжнародних заходів. Так, сьогодні План був представлений понад 70 делегаціям під час третього парламентського саміту Кримської платформи.

“Ми зустріли широку підтримку й готовність долучатися до його втілення. І ці позиції віднайшли своє відображення в заяві, яка ухвалена учасниками цього саміту”, — додав Стефанчук.

Своєю чергою прем’єр-міністр Денис Шмигаль погодився з усіма озвученими ініціативами й запевнив, що уряд повністю підтримує шлях України до перемоги.

“Все, що необхідно для членства в НАТО, усі реформи, усі кроки уряд реалізовує. Ми готові також допомагати вам, де потрібно, на всіх рівнях із погляду контактів, із погляду комунікації, із погляду імплементації. Ключове питання сьогодні — це наша єдність”, — заявив Шмигаль.

Нагадаємо , третій парламентський саміт Кримської платформи проходить сьогодні, 24 жовтня, у Ризі. У столиці Латвії зібралися делегації з понад 40 країн, а також представники міжнародних організацій. Учасники обговорять глобальний вплив російської агресії та поширення правди про злочини Росії.

Президент України представив план перемоги членам Конгресу місцевих та регіональних влад — ключові заяви

Джерело: uatv.ua (Світ)