Вибори в Грузії вирішать не тільки долю країни, а й питання безпеки всієї Європи, — Шашкін

24 жовтня 2024 р. 21:55

24 жовтня 2024 р. 21:55


Нинішні вибори в Грузії — історичні: це вибори, на яких вирішується, чи буде Грузія незалежною державою. Сьогодні країна відіграє ключову роль в обході санкцій Російською Федерацією: колосальний потік контрабанди йде в обидва боки. Таку думку сьогодні, 24 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДOM висловив член політради “Єдиного національного руху” Грузії Дмитро Шашкін.

“26 жовтня для Грузії дійсно історичні вибори. Це будуть вибори, після яких немає плану “Б” для всіх тих людей, які хочуть, щоб Грузія залишалася суверенною, незалежною державою. Правляча партія “Російська мрія” на чолі з російським олігархом Бендзиною Іванішвілі тягнуть Грузію в Російську Федерацію. Буквально кілька днів тому Іванішвілі вже анонсував закриття і переслідування опозиційних партій, опозиційних телекомпаній. Тому після цих виборів стане зрозуміло, чи буде Грузія частиною Європи, чи перестане існувати як незалежна держава”, — зазначив Шашкін.

Він зазначив, що ці вибори також важливі з геополітичного погляду, оскільки Росія воює не тільки в Україні, вона намагається створити навколо себе пояс дружніх країн, і найслабша ланка в цьому поясі — Грузія.

“Нині Грузія відіграє ключову роль для Росії в обході санкцій. Те, що не робить Китай, те, що відмовився робити Казахстан, робить Грузія. Усі мікросхеми, на яких потім будуються, за допомогою яких робляться ракети, проходять через Гонконг, Грузію, і після цього вже автотранспортом перевозяться в Росію. У той же самий час Росія свої санкційні продукти везе через Грузію. Ще раз зазначу, що ці вибори не тільки критичні для самої Грузії, а й для всіх тих країн, яким важлива майбутня безпека Європи, майбутня безпека України”, — акцентував член політради “Єдиного національного руху” Грузії.

За словами Шашкіна, на майбутніх виборах опозиція Грузії очікує на дуже великі фальсифікації з боку правлячої партії.

“Проєвропейський курс Грузії задекларований Конституцією після 2012 року. Тож цей вибір уже давно зроблено, і він однозначний. З іншого боку, “Грузинська мрія” використовує все, що може, щоб залякати населення, ввести його в оману. Вони безсовісно експлуатують тему війни в Україні: показують руйнування, які завдала Росія в Україні, залякуючи: “Ви ж не хочете, щоб так було в Грузії?”. Зараз 70% населення Грузії — за європейський курс. А провладна партія чіпляється за владу. Тому вони намагатимуться сфальсифікувати вибори, роблячи це під чітким керівництвом московських кураторів і російської пропаганди. Опозиція Грузії до цього готова, як і народ Грузії. Важлива превенція від фальсифікації — висока явка виборців. Якщо прийде багато людей на вибори, жодні підводні камені не зупинять проєвропейську хвилю в країні”, — резюмував Дмитро Шашкін.

Вибори в Грузії вирішать не тільки долю країни, а й питання безпеки всієї Європи, — Шашкін

Джерело: uatv.ua (Світ)